Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Nükleer Denizaltı Battı!

Nükleer Denizaltı Battı!
4 Ekim 2023 23:02
1.392

İki büyük süper güç Çin ve ABD, son yıllarda Tayvan konusu yüzünden sık sık karşı karşıya geliyor. Tayvan nedeniyle sadece Washington ile değil tüm komşularıyla sorun yaşayan Çin, tartışmalı sularda inşa ettiği suni adalara birçok askeri üs ve altyapı tesisi konuşlandırdı. Ancak başta Tayvan olmak üzere Vietnam, Filipinler, Malezya ve Brunei gibi ülkeler de adalar üzerinde hak iddia ediyor. Filipinler üs anlaşmasından iki ay sonra bu kez ABD ordusuyla binlerce askerin katıldığı bir tatbikata girişti, 12 bin Amerikan askeri bölgeye çıkarma yaptı. Gövde gösterisinde Amerikan savaş gemileri sahne alırken, Rusya-Ukrayna savaşının kaderini değiştiren HIMARS’lar, ünlü Patriot füzeleri ve Stinger’ler ateşlendi.

IMAGE SLIDER 2 Life Haber Ajansı

ABD sırtından bıçaklandı! ‘En önemli’ müttefiğinden Rusya’ya 40 bin füze

ABD’YE TÜRBÜLANS MANEVRASI
Süper güçler arasındaki gerilimin maksimuma çıktığı olay ise Güney Çin Denizi üzerinde yaşandı. Keşif için uçuş yapan RC-135 model uçağa Çin Hava Kuvvetleri’ne ait J-16 tipi savaş uçağı tarafından agresif bir manevra yapıldı. Türbülans manevrası diye bilinen bu hamle sonrası ABD uçağının içi titrerken J-16 saniyeler içerisinde gözden kayboldu.

Çin devlet başkanı şoke oldu! Sağ koluna orantısız müdahale

İSTİHBARAT RAPORU SIZDI
Pekin’den sızan ve dünya medyasında yankı uyandıran gelişmeye göre Çin’e ait ‘093-417’ kodlu nükleer denizaltı Amerikan ve İngiliz gemileri için hazırlanmış bir tuzağa yakalandı. Söz konusu tuzağın mayın olduğu düşünülürken denizaltının patladığı ve 55 denizcinin kayıp olduğu bildirildi.

IMAGE SLIDER 1 Life Haber Ajansı

‘Savaş sebebi’ diyerek duyurdular! Yunan basınında panik

OKSİJEN CİHAZI ZEHİRLEDİ
Çin Savunma Bakanlığı söz konusu sızıntı hakkında henüz yorumda bulunmadı. Denizaltının Şanghay’ın kuzeyindeki Shandong eyaleti yakınlarındaki tuzağa düştükten sonra önce içerideki havanın bittiği daha sonra ise battığı kaydedildi. İstihbarat raporunda ise konuyla ilgili ‘Bizim anladığımız, patlama sonrası denizaltıya oksijen sağlayan cihazların arızalandığı ve ölümün oksijen yetersizliğinden geldiği’ ifadeleri kullanıldı.

Raporun devamında ise şu ifadelere yer verildi:

Öte yandan Çin ordusunda 553 mm torpidolarla donanmış altı adet Type 093 saldırı denizaltısı bulunuyor. Önceki modellere göre daha sessiz olacak şekilde tasarlanan ve nükleer enerjiyle çalışan denizaltılar 15 yıldır orduda kullanılıyor.

Avrupa’da yeni savaşın sinyali: Kuzeyden saldıracaklar, arkalarında Putin var 113 kişiyi öldüren ‘Hayalet’ konuştu: Günde 16 saat aynı pozisyondayım Yeni plan: Binlerce drone! ‘İnsan ve füze sayısında bizden üstünler’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.