Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Nükleer Tehdit Kapıda!

Nükleer Tehdit Kapıda!
7 Ekim 2022 22:40
135

Kremlin, Joe Biden’ın ‘Armageddon’ riskini Küba füze kriziyle karşılaştırdığı için Ukrayna liderinin dünya savaşını başlatmaya çalıştığını iddia ediyor

Volodymyr Zelensky , Moskova yetkililerinin Ukrayna savaşında nükleer silahların olası kullanımına “toplumlarını hazırlamaya” başladıklarını iddia ederek Batı’yı Rusya’ya önleyici yaptırımlar uygulamaya çağırdı…

Ukrayna cumhurbaşkanı, daha önceki bir sözün yanlış tercüme edildiğini iddia ederek Rusya’ya saldırı çağrısında bulunduğunu reddetti.

BBC’ye verdiği demeçte, “Saldırı değil” yaptırımlara atıfta bulunarak “Önleyici vuruşlar kullanmalısınız” dedi.

Daha önce NATO’ya Rusya’nın nükleer silah kullanmasını engellemek için önleyici tedbirler alması çağrısında bulunmuştu. Kiev daha sonra yaptırımları kastettiğini açıklayarak, Ukrayna’nın asla nükleer saldırı çağrısı yapmayacağını da sözlerine ekledi.

Vladimir Putin’in Kremlin’i, Bay Zelensky’yi Batı’ya “öngörülemeyen, korkunç sonuçları olan başka bir dünya savaşı başlatmaya” davet etmekle suçladı.

ABD başkanı Joe Biden , nükleer “armageddon” riskinin 1962 Küba füze krizinden bu yana en yüksek seviyede olduğu konusunda uyardı ve Bay Putin’in taktik nükleer silahların veya biyolojik veya kimyasal silahların potansiyel kullanımı hakkında konuşurken “şaka yapmadığı” konusunda uyardı.

Putin , Rusya’yı savunmak için “elimizin altındaki tüm araçları” kullanmakla tehdit etti. Ancak Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Moskova’nın nükleer bir savaşın asla yapılmaması gerektiği konusundaki tutumunu değiştirmediğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.