Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C

P-72 Deniz Karakol Uçağı

P-72 Deniz Karakol Uçağı
21 Ekim 2022 18:21
121

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen MELTEM-3 Projesi kapsamında P-72 Deniz Karakol Uçağının beşincisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza Mavi Vatan Savunmasında önemli katma değer sağlayan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen MELTEM-3 projesinde teslimatlar devam ediyor. Proje kapsamında beşinci P-72 Deniz Karakol Uçağının da teslimi gerçekleşti.

Proje, Türk sanayinin yoğun katılımı ile gerçekleştiriliyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından detay parça üretimi, uçak modifikasyonu (yapısal ve elektriksel tadilatı ile sistem testleri), malzeme tedariki, yer ve uçuş testleri desteği ve Entegre Lojistik Destek (proses sertifikasyon ve eğitim planı hazırlama, uçakların periyodik bakımı) aktiviteleri gerçekleştiriliyor. ASELSAN tarafından sistem/cihaz tedariki sağlanıyor.

Uçaklarda Milsoft tarafından geliştirilen Link 11 ve Link 16 sistemleri bulunurken, Deniz Karakol Yer İstasyonu HAVELSAN tarafından P-72 uçaklarına destek verecek şekilde güncellendi.

Ekran goruntusu 2021 12 16 23065 Life Haber Ajansı
P-72 Deniz Karakol Uçağı

Mavi Vatanımızın Kontrolü ve Korunması İçin Önemli Bir Kuvvet Çarpanı

Beşinci Deniz Karakol Uçağının teslimatını takiben 2023 yılı ilk yarısında, son Deniz Karakol Uçağı’nın da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Mavi Vatan’da milli çıkarlarımızı korumak için Savunma Sanayii olarak her zaman görev başındayız. Deniz Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetlerini geliştirme hedefiyle birçok sistemi hizmete hazır hale getirdik. Beşincisini teslim ettiğimiz P-72 Deniz Karakol Uçaklarımız da Mavi Vatan savunmasında Deniz Kuvvetlerimizin stratejik unsurlarından biri olacak.

Bu kapsamda, 2023 yılı içerisinde Deniz Karakol Uçaklarımıza ait görev sistemlerinin 3 yıl süreli lojistik destek hizmetini de başlatarak sistemlerin işletme ve idamesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza gerekli desteğin sağlanmasını da planlıyoruz. Yeni platformlarımızla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.