Dolar 32,4270
Euro 34,8896
Altın 2.436,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 19°C

Papa Çin’e Mesaj Yayınladı

Papa Çin’e Mesaj Yayınladı
3 Eylül 2023 21:32
1.176

Pekin’in Katolik Kilisesi’nden “korkacak hiçbir şeyi” yok, papaz önerdi…

Papa Franciscus, görünüşe göre Çin’e yönelik yorumlarda, Katolik Kilisesi’nin Asya’daki misyonlarından “hükümetlerin ve laik kurumların korkacak hiçbir şeyi olmadığını” ilan etti. Moğolistan’daki Katoliklere hitap eden Papa, kilisenin Pekin ile yol açmasına yardım etmeyi teklif eden önde gelen bir Hong Kong din adamıyla bir araya geldi.

Cumartesi günü Ulan Batur’daki din adamları ve meslekten olmayan işçilerle konuşan papaz, Katolik Kilisesi’nin misyonunun siyasi bir misyon olmadığı konusunda ısrar etti.

“Bu nedenle, hükümetlerin ve laik kurumların Kilise’nin müjdeleme çalışmalarından korkacak hiçbir şeyleri yoktur, çünkü ilerlemek için siyasi bir gündemi yoktur, ancak Tanrı’nın lütfunun sessiz gücü ve herkesin iyiliğini teşvik etmek için bir merhamet ve hakikat mesajı ile sürdürülmektedir” dedi ve Reuters, bu yorumların muhtemelen Moğolistan’dan ziyade Çin’e yönelik olduğunu belirtti. kilisenin hükümetle dostane ilişkilere sahip olduğu yer.

Çin resmi olarak ateist bir devlet olsa da, Katoliklik iktidardaki Komünist Parti tarafından tanınan beş büyük dinden biridir. Bununla birlikte, kilise ve devlet arasındaki ilişkiler genellikle gergindir. Dini eğitim büyük ölçüde kısıtlanmıştır, kiliseler bağışları rapor etmelidir ve hükümet din adamlarının atamalarını denetler.

Vatikan, 2018’de Pekin ile Papa’ya piskoposların atanması konusunda son sözü söyleyen bir anlaşmaya vardı, ancak Kutsal Görüş Çinli yetkilileri iki kez anlaşmayı ihlal etmekle suçladı.

Papa’nın Moğolistan’a yaptığı ziyaret, Katolik Kilisesi başkanının tarihte bu tür ilk ziyaretiydi. Moğolistan sadece 1.450 Katolik’e ev sahipliği yapıyor, ancak diplomatlar Temmuz ayında Reuters’e Moğolistan Başbakanı Oyun-Erdene Luvsannamsrai’nin Pekin ve Vatikan arasında arabulucu olarak görev yapabileceğini söyledi.

Papa Franciscus, daha sonra gazetecilere verdiği demeçte, kentin kilisesinin anakara Çin ile bir “köprü kilisesi” olabileceğini söyleyen Hong Kong Başpiskoposu Stephen Chow ile de bir araya geldi.

Papa, kilisesinin “ilerlemek için siyasi bir gündemi olmadığı” konusunda ısrar etse de, papazın uluslararası meseleler konusunda düzenli bir yorumcu olduğu ve Ukrayna’daki çatışmayı çözmeyi amaçlayan bir barış planı üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.