Dolar 32,5457
Euro 34,8770
Altın 2.440,85
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 32°C
Per 22°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Paris’te Silahlı Saldırı

Paris’te Silahlı Saldırı
23 Aralık 2022 23:23
177

Polis, yabancılara karşı işlediği suçlardan sabıkası olduğu bildirilen 69 yaşındaki zanlıyı gözaltına aldı…

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Polis bir zanlıyı tutukladı ve cinayetle ilgili soruşturma başlatıldı.

Saldırı, Cuma günü yerel saatle öğle vaktinden kısa bir süre önce Paris’in merkezinde meydana geldi. Fransa’nın BFM TV kanalı, 10. bölgede yerel bir Kürt kültür merkezinin yakınında ateş edildiğini bildirdi. Mahalle ayrıca çok sayıda mağaza, restoran ve bara ev sahipliği yapmaktadır.

Kültür merkezinin önünde toplanan Kürt cemaati, silahlı saldırıyla ilgili öfkelerini dile getirdi. Polis protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Saldırıda yaralananlardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi. AFP haber ajansına konuşan bir görgü tanığı, bacaklarından yaralanan iki kişi gördüğünü söyledi.

Medya kuruluşunun alıntı yaptığı başka bir görgü tanığının ifadesine göre, saldırgan sokakta kargaşa yaratarak toplam yedi veya sekiz el ateş etti.

Olayı gazetecilere anlatan bir esnaf , “Tam bir panikti, kendimizi içeri kilitledik” dedi.

Polis kısa sürede bölgeye hareket ederek 69 yaşındaki bir zanlıyı gözaltına aldı ve saldırıda kullanıldığı iddia edilen ateşli silahı ele geçirdi.

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire, güvenlik güçlerine “hızlı eylemleri için” twitter üzerinden teşekkür etti.

Cumhuriyet savcılığı, saldırganın kimliğinin şu an için belirsiz kalmasıyla birlikte bir cinayet soruşturması başlattığını söyledi. Günlük Le Monde gazetesi, polis kaynaklarına atıfta bulunarak, zanlının uzun bir sabıka kaydı olduğunu ve 2016’da ve geçen Aralık ayında Paris’te bir göçmen kampına baskın yaptığı iddia edildiğinde “şiddet eylemleri” nedeniyle gözaltına alındığını bildirdi. Le Monde, adamın göçmen kampındaki olaydan sonra cinayete teşebbüs nedeniyle gözaltında tutulduğunu, ancak sonunda 12 Aralık’ta serbest bırakıldığını söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “dramatik silahlı saldırı” olarak nitelendirdiği yeri ziyaret etmek için Paris’e gideceğini söyledi. Vurulduğu yerde konuşan bakan, silahlı kişinin özellikle Kürt toplumunu hedef aldığının kesin olmadığını, bunun yerine genel olarak herhangi bir yabancıya saldırmayı amaçladığını söyledi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.