Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 19°C

Pavyon Kültürü

Pavyon Kültürü
31 Ocak 2024 19:08
1.383

Pavyon Kültürü, Türk’ün kültürü değil, Türkiye’nin kültürüdür.
Kimileri var, kimileri yok dese de ülkemizde bir çok il ve ilçede pavyonlar bulunmakta ve sektörel olarak belirli bir kitleye hitap etmektedir. Bu sadece bununla kısıtlı değil, Bar, Pavyon, Meyhane hepsinin müdavimleri olduğu bir gerçektir. Bunu din, mezhep, siyaset, yöre, örf adet diye nitelemek doğru olmadığı gibi sektörel bir kültür olduğunu da inkar etmemek gerek.
Yayınlanan bir dizi üzerinden polemik yaratmak, ayrıştırıcı bir oluşumdur. Pavyon kültürü üzerinden kadınları aşağılamak ve kadını bir cinsel obje olarak lanse etmek sadece bu dizi tekelindeymiş gibi algı yaratmak yine ayrıştırıcı bir oluşumdur.
Maksat dönemsel kurguların yapıldığı siyasi zamanlamadır. Saman altından su yürürken, polemik yaratmak siyasetin seçtiği en keskin yoldur. Kimleri ne için uyutmak lazım ona bakalım. Zaman zaman halkı sadece bir noktaya odaklamak çok akıllıca seçilmiş bir yoldur. Çünkü şehit haberlerinin geldiği şu günlerde haliyle gündem değiştirilmeliydi.

ETİKETLER:
Müzisyen, Şair, Yazar... İndex Yayınları
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.