Dolar 32,5591
Euro 34,9937
Altın 2.426,11
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Az Bulutlu
Samsun
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Pentagon, Uzaylılar Hakkındaki Pozisyonunu Netleştiriyor

Pentagon, Uzaylılar Hakkındaki Pozisyonunu Netleştiriyor
18 Aralık 2022 13:36
119

Savunma Müsteşarı, şu anda dünya dışı varlıkların gezegenimize indiğine veya düştüğüne dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı, Pentagon tarafından bildirilen UFO gözlemlerini araştırmak için kurulan yeni bir kuruluşun, şu ana kadar uzaylı yaşamına dair herhangi bir kanıt bulamadığını söyledi.

Gökyüzünde, uzayda ve su altında tanımlanamayan nesneleri izlemek ve bunların oluşturabileceği herhangi bir güvenlik tehdidini değerlendirmek için bu Temmuz ayında kurulan Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO), açıklanamayan “birkaç yüz” ek rapor aldı. Vücudun başkanı Dr Sean Kirkpatrick, Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte.

Bununla birlikte, istihbarattan sorumlu savunma müsteşarı Ronald Moultrie’ye göre, AARO uzmanları “gördüğümüz nesnelerin hiçbirinin uzaylı kökenli olduğuna inanmamıza neden olacak hiçbir şey görmediler.”

Moultrie , “Bir uzaylı ziyareti veya uzaylı kazası olduğunu düşündürecek hiçbir şey görmedim” diye ekledi.

Müsteşar ayrıca, ABD’nin hava sahasındaki herhangi bir “yetkisiz sistemi” “güvenlik tehdidi” olarak gördüğünü söyledi.

Hem Kirkpatrick hem de Moultrie, soruşturma altındaki yaklaşık 400 vakadan kaçının tespit edildiğini açıklamayı reddetti. Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından özel bir raporda yayınlanacak daha ayrıntılı bilgi sözü verildi.

Kirkpatrick ayrıca AARO’nun, sensörleri yeniden kalibre etmek ve çatışmayı ortadan kaldırmak için Amerikan teknolojisinin imzalarını almak için Pentagon ve ABD istihbarat topluluğu ile koordinasyon dahil olmak üzere UFO’ları tanımlama yeteneğini genişletmek için çalıştığını söyledi.

UFO’lar, ABD Kongresi’nin konuyla ilgili yarım yüzyıldan fazla bir süredir ilk duruşmasını gerçekleştirmesinin ardından son aylarda Washington’da sıcak bir konu haline geldi. Milletvekilleri, tanımlanamayan nesnelerin uzaylılar veya Çin, Rusya veya başka bir potansiyel düşman tarafından işletilen bazı yeni teknolojiler olabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.