Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 21°C

Pfizer, Yeni Covid Mutasyonlarını Tasarladığını Kabul Ediyor

Pfizer, Yeni Covid Mutasyonlarını Tasarladığını Kabul Ediyor
29 Ocak 2023 20:48
160

İlaç firmasından bir yönetici daha önce şirketin bir laboratuvarda virüsün daha güçlü suşlarını ürettiğini söylemişti.

ABD’li ilaç üreticisi Pfizer Cuma günü, antiviral ilacını test etmek için Covid-19’un tedaviye dirençli varyantlarını tasarladığını itiraf etti. Kabul, kısmen, gizli bir muhabire Pfizer’in virüsü önleyici olarak yeni aşılar geliştirmek için kasıtlı olarak mutasyona uğrattığını söyleyen şirketteki bir yöneticinin önceki iddialarını destekliyor.

Pfizer, web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, bir virüsün insanları enfekte etme yeteneğini artırma uygulamasına ve bir virüsün ‘arzu edilen’ özelliklerini seçme sürecine atıfta bulunarak “işlev kazanımı gerçekleştirmediğini veya evrim araştırmasını yönlendirmediğini” söyledi.

Ancak ilaç devi, aşılarını test etmek için yeni koronavirüs varyantlarının spike proteinlerini orijinal suşla birleştirdiğini ve antiviral ilacı Paxlovid’i test etmek için virüsün mutasyonlarını oluşturduğunu söyledi.

Şirket, Sınırlı sayıda vakada… bu tür virüsler, hücrelerdeki antiviral aktivitenin değerlendirilmesini sağlamak için tasarlanabilir dedi ve bu çalışmanın güvenli bir laboratuvarda gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi. Çalışma aynı zamanda virüsün dirençli suşlarını yaratmaya da çalıştı ve yaygın olarak işlev kazanma araştırması olarak anlaşılan bir süreci tanımladı.

Pfizer’in açıklaması, şirketin mRNA bölümünde yer alan bir yönetici olan Jordon Trishton Walker’ın gizli bir muhabire şirketin yeni aşılar yaratmak, önleyici olarak geliştirmek için kendimizi Covid mutasyona uğratmanın yollarını keşfettiğini söylemesinden iki gün sonra geldi. Walker, bilim adamlarının virüsü maymunlara bulaştırmayı düşündüklerini ve maymunların birbirlerine bulaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Duyduğuma göre Pfizer bilim adamları onu optimize ediyorlar ama yavaş ilerliyorlar çünkü herkes çok dikkatli, diye açıkladı. Açıkçası çok fazla hızlandırmak istemiyorlar. Bence bunu sadece keşif amaçlı bir şey olarak yapmaya çalışıyorlar çünkü belli ki gelecekteki mutasyonları çözdüğünüzün reklamını yapmak istemiyorsunuz.

Pfizer’in açıklaması, sözde maymunları enfekte etme planından bahsetmiyor, bunun yerine canlı virüsler üzerindeki herhangi bir çalışmanın in vitro, yani test tüpleri veya diğer laboratuvar ekipmanları içinde gerçekleştirildiğini açıklıyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.