Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Polis Kayıp Esrar İçin Fareleri Suçluyor

Polis Kayıp Esrar İçin Fareleri Suçluyor
25 Kasım 2022 20:37
133

Hintli yetkililer, kemirgenlerin delil olarak depolanan yüzlerce kilogram esrarı yediklerini iddia ediyor

Hindistan Polis Teşkilatı yetkilileri , uyuşturucu satıcılarından ele geçirilen ve uyuşturucu kaçakçılığı vakalarında delil olarak saklanan yüzlerce kilo esrarın kaybolmasından sorumlu suçluların “korkusuz fareler” olduğuna işaret etti.

Olağandışı açıklama, Uttar Pradesh eyaletindeki bir mahkemenin Cumartesi günü kolluk kuvvetlerinden 2018 yılına kadar devam eden birkaç uyuşturucu davası için el konulan esrarı üretmesini istemesinden sonra geldi. bir vakada kilogram esrar. Kemirgenlerin, 386 kilogram uyuşturucu içeren başka bir davadaki delillerin “bazılarını” da yediklerini söylediler .

“Fareler küçücük hayvanlardır ve polisten korkuları yoktur” diyen kolluk kuvvetleri, “uyuşturucuyu onlardan korumanın zor olduğunu” belirtti. Mathura savcısı Ranveer Singh ayrıca karakolda esrarın farelerden korunabileceği hiçbir yer olmadığını açıkladı.

Yargıç Sanjay Chaudhary, polisin bu kadar küçük kemirgenlerle başa çıkacak “uzmanlığa sahip olmadığını” kabul etti ve kolluk kuvvetleri tarafından ele geçirilen yaklaşık 700 kilogram esrarın şu anda Mathura bölgesindeki polis karakollarında olduğunu ve tamamının tehlikede olduğunu kaydetti. fareler tarafından istila. Yargıç, esrarı “böyle korkusuz farelerden” korumanın tek yolunun, onu uyuşturucu araştırma laboratuvarlarına ve ilaç firmalarına açık artırmaya çıkarmak ve geliri hükümete göndermek olduğunu öne sürdü.

Mahkeme şimdi polise “fare tehdidi” ile başa çıkmanın bir yolunu bulmasını ve kemirgenlerin altı milyon Hint rupisi (7.341 $) değerinde olduğu bildirilen 581 kilogram esrarı gerçekten yok ettiğine dair kanıt sunmasını emretti.

Benzer bir vaka, 2018’de Arjantin’de, bir polis deposundan yarım ton esrarın kaybolmasından fareleri sorumlu tuttuktan sonra sekiz polis memurunun kovulduğu zaman meydana geldi. Adli tıp uzmanlarının, hayvanların ilacı yiyecekle karıştırmalarının pek olası olmadığını ve fareler esrarı tüketmiş olsaydı depoda “çok sayıda ceset” bulunacağını belirtmesinin ardından iddiaları reddedildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.