Dolar 32,5254
Euro 34,7981
Altın 2.427,98
BİST 9.719,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Putin: “ABD Doları Silaha Dönüştürerek İtibarını Zedeledi”

Putin: “ABD Doları Silaha Dönüştürerek İtibarını Zedeledi”
28 Ekim 2022 22:03
139

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü, dünyanın ticaret ölçütü olarak doların uzun saltanatının tehdit altında olduğu konusunda uyardı. Ulusal para birimlerindeki yerleşimlerin ivme kazanacağını ve kademeli olarak dünya çapında hakim olacağını tahmin ediyor.

“Ulusal para birimlerinde uzlaşmaya geçiş aktif olarak ivme kazanacak. Kaçınılmazdır… Bu tür işlemler elbette yavaş yavaş baskın hale gelecektir. Bu, çok kutuplu bir dünyanın egemen ekonomik ve mali politikasının mantığıdır” dedi.

Putin ayrıca Batı’nın rezerv para sistemi fikrinin tamamını tehlikeye attığını da kaydetti. ABD ve Batı’nın bir silah olarak doları kullanması, uluslararası finans rezervleri kurumunun itibarını sarstı, önce dolar ve Euro bölgesindeki enflasyon nedeniyle onları devalüe etti ve daha sonra döviz rezervlerimizi tamamen cebe indirdi.”

Başkan, Rus varlıklarına el konulmasının tüm ulusları rezervleri dolar cinsinden tutup tutmama konusunda düşündürdüğünü söyledi. Ona göre, uluslararası finansal sistem bağımsız ve depolitize olmalıdır.

“…Bütün ülkeler için egemen kalkınma sağlanmalıdır; Herhangi bir ülkenin seçimine saygı duyulmalıdır. Bu, finansal sistem açısından bile önemli… Elbette dünyanın önde gelen ülkelerinin finansal sistemlerine dayanması gerekiyor” dedi .

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.