Dolar 32,5845
Euro 35,0501
Altın 2.458,97
BİST 9.824,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Putin Alışılmadık Bir Yeni Yıl Konuşması Yaptı

Putin Alışılmadık Bir Yeni Yıl Konuşması Yaptı
1 Ocak 2023 21:24
212

Rusya Cumhurbaşkanı, ulusa askeri bir karargahtan hitap ederek yıllarca süren geleneği bozdu…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel Yılbaşı konuşmasını Cumartesi günü yaptı ve ülkenin geçtiğimiz yıl boyunca karşılaştığı zorluklar ve elde ettiği başarılar hakkında ulusa seslendi. Konuşma mekanı, Putin’in bu yıl Güney Askeri Bölge Karargahında yıllık mesajını kaydetmesiyle, cumhurbaşkanının geleneksel Kremlin avlusu stand-up çekimlerinden büyük ölçüde farklıydı. Ziyareti sırasında üst düzey askeri yetkililerle de bir araya geldi ve seçkin askerlere devlet ödülleri verdi.

Alışılmadık derecede uzun konuşma, öncelikle Ukrayna’da devam eden özel askeri operasyon, Şubat ayının sonlarında patlak veren büyük ölçekli çatışma etrafında dönüyordu. Dramatik olaylar, Rusya’nın “çok etnik gruptan oluşan ülkemizin, her zaman olduğu gibi, her zaman olduğu gibi, cesaretini ve haysiyetini gösterdiğini göstermiştir” diyerek, ülkenin ordusunu ve sıradan vatandaşlarını benzer şekilde övdü.

“Rus askerleri, milisleri ve gönüllüleri vatanımız için, hak ve adalet için, Rusya’nın barış ve güvenliğini sağlamak için mücadele ediyor. Hepsi bizim için birer kahraman. Bugün onların yükü en ağır. Özel askeri harekâtın tüm katılımcılarının yeni yılını kutlarız” dedi.

Geçen yıl “endişe ve kaygılarla dolu” ve birçok “zor ama gerekli kararlar” alınmış olsa da, ülke “Rusya’nın tam egemenliğini elde etme ve toplumumuzun hayati bir şekilde sağlamlaştırılması yolunda kritik adımlar attı” dedi.

“Bu, ortak geleceğimizin ve gerçek bağımsızlığımızın temelini oluşturan çok önemli ve önemli olayların yılıydı. Bugün bunun için savaşıyoruz. Tarihi topraklarımızda, Rusya Federasyonu’nun yeni kurucu topraklarında halkımızı koruyoruz. ” Başkan, Eylül referandumlarından sonra Rusya’ya dahil olan eski Ukraynalı dört bölgeye atıfta bulunarak belirtti.

Geçen yıl sadece Rusya’nın değil tüm dünyanın “önemli bir değişim” yaşadığını söyleyen Putin, devam eden çatışmada Ukrayna’yı destekleyen kolektif Batı’nın Rusya’ya zarar verme çabalarının büyük ölçüde başarısız olduğunu sözlerine ekledi. Başkan , devam eden çatışmanın “eşit ve çok kutuplu bir dünya kurmayı arzulayan diğer uluslar için ilham verici” olduğunu kaydetti.

Putin; “Rusya, 2014’te Kırım olaylarından bu yana yaptırımlar altında yaşıyor. Ancak bu yıl bize karşı topyekun bir yaptırım savaşı açıldı. Arkasındaki beyinler, sanayi, finans ve ulaşım sektörlerimizin çökmesini bekliyorlardı. Bu olmadı.” diye vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.