Dolar 32,3928
Euro 34,7688
Altın 2.399,37
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Putin; Dünya Adil Değil

Putin; Dünya Adil Değil
7 Mart 2024 21:59
2.492

Rus lider bir gençlik forumunda yaptığı konuşmada, sosyal eşitsizliklerin modern dünyadaki başlıca “adaletsizlik” olduğunu söyledi…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü yaptığı açıklamada modern dünyanın “adaletsiz” olduğunu ancak sosyal eşitsizliklerin ve küresel eşitsizliklerin çok kutuplu bir dünya kurularak giderilebileceğini söyledi.

Soçi’de düzenlenen Dünya Gençlik Festivali’nin (WYF) kapanış töreninde konuşan Putin şunları söyledi: “Dünyada herkes için eşit koşullar yok. Mevcut dünya düzeninin temel adaletsizliği budur” dedi.

Rus lider, Amerika Birleşik Devletleri’nde insanların sağlık sigortaları yoksa “hastane kapısında” ölebileceklerini belirtti.

“Dünya adaletsiz, bu kesin. Yeterli geliri olmayan insanlar normal bir eğitim alamıyor ya da tıbbi bakıma güvenme hakkına sahip olamıyor” dedi.

Putin, dünya ülkelerinin, “kişinin ailesinin ve genel olarak insanlığın iyiliği için” tüm insanların mümkün olduğunca eşit şekilde yetiştirildiği ve yaşadığı bir ortam yaratmak için çaba göstermesi gerektiğini savundu.

Yedi gün sürecek olan WYF, geniş bir başvuru havuzundan seçilen yaklaşık 20,000 genci bir araya getirerek 1’de Soçi’de açıldı. Festival çeşitli kültürel ve sportif etkinliklere, yarışmalara, sergilere ve panel tartışmalarına ev sahipliği yapıyor. Soçi’deki buluşmanın ardından WYF katılımcılarının 10-17 Mart tarihleri arasında Rusya genelinde 30 şehri ziyaret etmesi planlanıyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.