Dolar 32,4751
Euro 34,9428
Altın 2.437,44
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Putin; Tahıl Anlaşması Konusunda Uyarıda Bulundu!!!

Putin; Tahıl Anlaşması Konusunda Uyarıda Bulundu!!!
2 Kasım 2022 23:00
125

Moskova, Ukrayna’nın güvenlik garantilerini ihlal etmesi durumunda Rusya’nın anlaşmadan vazgeçebileceğini söyledi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın insani koridoru askeri amaçlarla kullanmama konusundaki yazılı güvenlik garantilerini ihlal etmesi halinde Rusya’nın Türkiye ve BM’nin aracılık ettiği tahıl anlaşmasından çekilme hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

Putin, Rusya’nın tahıl anlaşmasına katılımını bu nedenle askıya aldığını vurgulayarak, “Ukrayna’nın insani koridoru Karadeniz Filosuna saldırı girişiminde bulunmak için kullandığını herkes biliyor” dedi.

Putin, anlaşmaya aracılık eden Türkiye’nin Rusya Savunma Bakanlığı’na Ukrayna’nın koridoru askeri amaçlarla kullanmayacağına dair güvence verdiğini bildirmesinin ardından Rusya’ya anlaşmaya dönmesi talimatını verdiğini kaydetti.

Tahıl anlaşması ilk olarak Temmuz ayında müzakere edilmiş ve Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM arasında bir dizi anlaşmayla kurulmuştu. Plan, daha önce iki ülke arasındaki askeri çatışma nedeniyle bloke edilmiş olan Ukrayna deniz limanlarından Karadeniz üzerinden yapılan tarımsal ihracatın kilidini açmaya yardımcı olmak için tasarlandı.

Ancak geçen hafta, Rusya’nın açıklamasına göre, Ukrayna kuvvetlerinin tahıl koridorundan fırlatıldığı iddia edilen bir dizi insansız hava ve deniz aracını kullanarak liman kenti Sivastopol’a bir dizi saldırı gerçekleştirme girişiminde bulunmasının ardından Moskova anlaşmadan “süresiz olarak” çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.