Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C

Putin: Ülkemizi İç İhanetten Koruyacağız

Putin: Ülkemizi İç İhanetten Koruyacağız
24 Haziran 2023 12:00
3.129

Rusya Devlet Başkanı, Evgeny Prigozhin’in darbe girişiminin Ukrayna çatışmasının ortasında “sırtından bıçaklama” olduğunu söyledi…

ulusa sesleniş konuşmasında, Wagner özel askeri şirketinin şefi Evgeny Prigozhin’in ayaklanma girişiminin, Rusya’ya ve halkına ihanet anlamına geldiğini söyledi. Ayrıca, ülkenin kolluk kuvvetlerinin düzeni yeniden sağlamak için kararlı adımlar atacağına söz verdi.

Putin, televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, Rus servis üyelerine ve Prigozhin’in adını özellikle belirtmeden, “aldatma veya tehditlerle bu suç kumarına çekilenlere” seslendi.

O, Moskova’nın, Batı’daki “neo-Nazilerin ve onların efendilerinin saldırganlığını püskürtürken” geleceğini güvence altına almak için tarihi bir mücadeleye girdiğini belirtti.

“Halkımızın hayatı ve güvenliği, egemenliğimiz ve bağımsızlığımız için mücadele ediyoruz. Rusya olma ve Rusya olarak kalma hakkı için” diyen cumhurbaşkanı, vatandaşları güçlerini birleştirmeye ve yabancı düşmanlar tarafından sömürülebilecek tüm bölünmeleri bir kenara bırakmaya çağırdı.

İşte bu yüzden birliğimizi bölen eylemler aslında halkımızın, silah arkadaşlarımızın sapkınlığıdır… Bu, ülkemize ve halkımıza sırtından vurulmuş bir bıçaktır.

Bu çerçevede, Rusya Silahlı Kuvvetleri ve diğer devlet kurumlarının gerekli emirleri aldığını söyleyen Putin, Moskova, Moskova Bölgesi ve diğer bazı bölgelerde terörle mücadele önlemlerinin alındığına da işaret etti.

Ayrıca, Rusya’nın güneyindeki “Rostov-na-Donu’ndaki durumu istikrara kavuşturmak için kararlı adımlar atılacağını” belirtti. Günün erken saatlerinde, birkaç medya kuruluşu, kimliği belirsiz askerlerin sokaklarda devriye gezdiği şehrin etrafında hareket eden tankların videolarını paylaştı.

Rusya Devlet Başkanı ayrıca, ayaklanmaya çekilenleri “tek doğru seçimi yapmaya ve cezai eylemlere katılmayı bırakmaya” çağırdı.

Cuma günü, Prigozhin, Rusya Savunma Bakanlığı’nı, misilleme sözü vererek bir Wagner Grubu kampına ölümcül bir füze saldırısı başlatmakla suçladı. Ancak bakanlık, iddiayı reddetti ve “bilgi provokasyonu” olarak nitelendirdi.

Rus yetkililer daha sonra, silahlı bir isyan çağrısı yaptığı iddiasıyla Wagner şefi hakkında cezai soruşturma başlattıklarını söyledi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.