Dolar 32,4399
Euro 34,8401
Altın 2.440,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C

Ramazan Bayramı’nda Trafik Denetimleri Arttırıldı

Ramazan Bayramı’nda Trafik Denetimleri Arttırıldı
16 Nisan 2024 22:01
1.601

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından yapılan trafik denetimlerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bakan Yerlikaya’nın yanı sıra İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürleri de katıldı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, trafik denetimlerinin tek bir amaca hizmet ettiğini belirterek, “Yollara çıkan vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyarak güvenli bir şekilde seyahat etmelerini ve kazasız bir şekilde evlerine dönmelerini istiyoruz.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün trafik kazalarını önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olarak gördüğünü vurgulayan Bakan Yerlikaya, yoğun denetimlerin kazaları azalttığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, 9 günlük bayram tatili süresince 26 bin 804 personelin görev aldığını ve 3 milyon 642 bin 538 aracın denetlendiğini ifade etti. Bu denetimler sonucunda 485 bin 710 işlem yapıldığını aktaran Yerlikaya, aşırı hızın kazalardaki en büyük etken olduğunu vurguladı.

Ayrıca, trafik kazalarının en önemli sebeplerini sıralayan Bakan Yerlikaya, aşırı hızın yanı sıra kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamanın da önemli bir sorun olduğunu dile getirdi.

Bakan Yerlikaya, trafik güvenliğine katkı sağlayan personel ile uyumlu ve kurallara uyan sürücülere teşekkür ederken, selektörle diğer sürücüleri uyaran kişilere uygulanan cezaların kaldırıldığını duyurdu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.