Dolar 32,3422
Euro 34,9817
Altın 2.387,67
BİST 10.203,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Robin Hood Ağacını Kesen Genç Tutuklandı

Robin Hood Ağacını Kesen Genç Tutuklandı
29 Eylül 2023 21:38
2.524

İngiltere’nin Northumberland Ulusal Parkı’ndaki 300 yıllık ikonik Sycamore Gap ağacı Perşembe günü erken saatlerde kesildi.
İngiliz polisi, İngiltere’nin Northumberland Ulusal Parkı’ndaki ikonik Sycamore Gap ağacının kesilmesiyle ilgili olarak 16 yaşındaki bir şüpheliyi tutukladı. Yaklaşık 300 yaşında olduğuna inanılan ağaç, Kevin Costner’ın başrolünü oynadığı 1991 yapımı aynı adlı filmde yer aldıktan sonra yaygın olarak ‘Robin Hood’un Ağacı’ olarak biliniyordu.

Northumbria Polisi Perşembe günü öğleden sonra X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada olayla ilgili olarak bir genci tutukladıklarını duyurdu. Polis, bir cezai hasar davası açıldığını ve şüphelinin gözaltında olduğunu ve memurlara soruşturmalarında yardımcı olduğunu ekledi.

Yetkililer, soruşturmanın erken bir aşamada olması nedeniyle “açık fikirli” olduklarını söylediler.

Başkomiser Kevin Waring, ‘dünyaca ünlü simge yapının’ tahrip edilmesiyle ilgili bilgi için halka çağrıda bulundu. Waring olayı “yerel toplumda ve ötesinde büyük bir şok, üzüntü ve öfke yarattı” şeklinde tanımladı.

Perşembe sabahı olay yerine gelen polis memurları ve park korucuları, İngiltere’nin en ünlü ağaçlarından birinin elektrikli testere ile kesildiği sonucuna vardı.

Bölge sakinleri yetkililere Agnes Fırtınası’nın şiddetli rüzgarları arasında gece boyunca şüpheli bir şey duymadıklarını söylediler.
Roma döneminden kalma Hadrian Duvarı’nın yanında yetişen çınar, 2016 yılında Woodland Trust tarafından düzenlenen bir yarışmada Yılın Ağacı seçildi.

Kesimi yorumlayan National Trust İcra Kurulu Başkanı Andrew Poad, eylemin arkasındaki “mantığı görmekte” zorlandığını söyledi ve ağacı “bu bölgenin DNA’sının bir parçası” olarak nitelendirdi. Miras yardım kuruluşu, kesilen ağaçtan tohum toplayacağını ve çelikler alacağını duyurdu. Poad ayrıca “kütüğün yeniden büyümeye çalışabileceğini” belirtti, ancak “aynı olmayacağını” da itiraf etti.

Northumberland Ulusal Parkı İcra Kurulu Başkanı Tony Gates şunları söyledi: “Toplumdan gelen çok sayıda iyi fikir var, bu nedenle açık olmamız ve onları dinlememiz gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.