Dolar 32,4507
Euro 34,7939
Altın 2.478,31
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Rus Petrol Deposunda Yangın

Rus Petrol Deposunda Yangın
1 Aralık 2022 00:36
148

Yangın, Bryansk Bölgesi’nde 1.800 metrekarelik bir alana yayıldı...

Ukrayna sınırına yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Bryansk’ın güneybatısındaki bir Rus petrol deposunda çarşamba sabahı büyük bir yangın çıktı. Basında çıkan haberlere göre, olaya bir insansız hava aracı karışmış olabilir.

Surazh ilçesindeki yangın, bölge valisi Aleksandr Bogomaz tarafından yerel saatle sabah 6.00’da resmi Telegram kanalından bildirildi. Yangının 1800 metrekarelik bir alana yayıldığı belirtildi. Rusya Acil Servisleri olay yerine 80’den fazla itfaiyeci ve bir itfaiye treni de dahil olmak üzere ekipman gönderdi.

Sabah 9:30’da yangın lokalize olmuş ve bir saat sonra tamamen söndürülmüştür. Can kaybı bildirilmedi.

Rusya acil servislerinden isimsiz bir kaynak, İzvestiya haber kaynağına, yangının bir insansız hava aracından atılan kimliği belirsiz bir patlayıcı mühimmattan çıkmış olabileceğini söyledi. Kaynak, yangın çıkmadan önce yüksek bir patlama sesi duyulduğunu iddia etti.

Olay sırasında 5 bin tonluk petrol depolama tesisinin tamamen dolu olduğu ve yangının daha sonra yakınlardaki benzer kapasitedeki iki rezervuara daha sıçradığı bildirildi.

Olayın resmi nedeni henüz açıklanmadı, ancak valiye göre bölgeye federal müfettişler gönderildi. Ayrıca, Kiev güçlerinin bombardımanının Ukrayna sınırına sadece 10 kilometre uzaklıktaki Suzemsky bölgesinde elektrik kesintilerine neden olduğunu bildirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya komşu olan Bryansk ve Belgorod Bölgeleri gibi toprakları, Moskova’nın Şubat ayı sonunda komşusuna askeri saldırı başlatmasından bu yana defalarca saldırıya uğradı.

Bu ayın başlarında Ukraynalı bir drone, Rusya’nın Ukrayna sınırına yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Oryol Bölgesi’ndeki başka bir petrol terminaline saldırdı.

Ukrayna’ya komşu Rus bölgeleri geçen ay yüksek alarm durumuna geçirildi. Hareket, yerel yetkililere güvenliği sağlamak ve herhangi bir acil duruma hızla tepki vermek için ek yetki veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.