Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Rus Savaş Gemileri Karadeniz’de Tatbikat Yapıyor

Rus Savaş Gemileri Karadeniz’de Tatbikat Yapıyor
22 Temmuz 2023 23:27
1.483

Donanma gemileri, girilmez bir bölgede izinsiz girenleri yakalamak için eğitildi…

Savunma Bakanlığı’nın Cuma günü bildirdiğine göre, Rusya’nın Karadeniz Filosu deniz ablukasını uygulamak için bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatlar, Rusya ve Ukrayna’nın birbirlerinin limanlarına seyahat eden tüm sivil gemilerin askeri yük taşıdığını varsayacaklarını açıklamalarının ardından geldi.

Rus bakanlığının açıklamasına göre, savaş gemileri ve deniz havacılığı “trafik için geçici olarak askıya alınan bir alanı izole etme konusunda eğitildi” ve “[simüle edilmiş] bir izinsiz giriş gemisini gözaltına almak için önlemler aldı.”

Aynı tatbikat sırasında, bir Rus devriye botu, eğitim menziline yerleştirilmiş bir hedef gemiye seyir füzeleri ateşledi. Bakanlık, başarılı bir şekilde vurulduğunu ve imha edildiğini bildirdi.

Pazartesi günü, Rusya, Kiev’in limanları üzerinden tahıl ihraç etmesine izin veren BM ve Türkiye’nin Ukrayna ile arabuluculuğunda yapılan bir anlaşma olan Karadeniz Girişimi’ni genişletmeyi reddetti. Moskova, BM’nin pazarlıkta üzerine düşeni yerine getirmediğini ve Batılı ülkeleri Rusya’nın gıda ve gübre ihracatını engelleyen yaptırımları kaldırmaya ikna edemediğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca, Perşembe gününden itibaren anlaşma kapsamındaki güvenlik garantilerini iptal edeceğini açıkladı. Şimdi Karadeniz’deki Ukrayna limanlarına taşınan tüm gemileri “potansiyel askeri kargo taşıyıcıları” ve bayrak ülkelerini “Kiev rejiminin yanında Ukrayna çatışmasına karışmış” olarak görüyor.

Ukrayna ordusu, Perşembe günü, Rus politikasına bir cevap olduğunu iddia ettiği benzer bir uyarı yayınladı. Açıklamada, Karadeniz’in Rus ve Rusya’ya bağlı gemiler için “tehlike bölgesi” ilan edildiği belirtildi.

Kiev ayrıca, Rus filosunun eski amiral gemisi Moskova’nın Nisan 2022’de Ukrayna’nın füze saldırısı olduğuna inanılan bir saldırıda imha edilmesini de gündeme getirdi. Rus ordusu, savaş gemisinin bir yangın ve gemideki mühimmat patlamaları nedeniyle ağır hasar gördüğünü söyledi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.