Dolar 32,2588
Euro 34,7484
Altın 2.408,43
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Rusya Karadeniz Filosu Karargahına Füze Saldırısı

Rusya Karadeniz Filosu Karargahına Füze Saldırısı
22 Eylül 2023 22:52
1.326

Sivastopol’un en üst düzey yetkilisi Mikhail Razvozhaev olayın ardından sükûnet çağrısında bulundu.
Kırım Valisi Mikhail Razvozhaev Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Karadeniz Filosunun Sivastopol’daki karargâhına “düşman” füzesi isabet ettiğini söyledi. Razvozhaev, can kaybı ya da hasara ilişkin acil bir rapor olmadığını söyledi ve sükûnet çağrısında bulundu.

Yetkili, şehirdeki bir tiyatronun yakınına bazı enkazların düştüğünü söyledi ve halkı bu tür keşifleri yetkililere bildirmeye çağırdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Karadeniz Filosundaki tüm gemileri imha etmekle tehdit ederek, onları asırlık ana üslerinden çıkarmanın ülkesi için bir öncelik olduğunu söyledi. Ukrayna güçleri Sivastopol’da ve Kırım’ın çeşitli yerlerinde bulunan Rus savaş gemilerine düzenli olarak saldırılar düzenliyor.
Günün erken saatlerinde Rusya Savunma Bakanlığı Kırım’ın batı kıyısı açıklarında Ukrayna’ya ait bir güdümlü füze ve iki insansız hava aracının önlendiğini açıkladı.

Razvozhaev Sivastopol sakinlerini evlerinden çıkmamaya ve şehir merkezinden uzak durmaya çağırdı. Askeri tesisin yakınında yaşayanların siren sesi duymaları halinde derhal siper almaları gerektiğini de sözlerine ekledi ve yeni bir saldırı uyarısında bulundu. İtfaiyecilerin saldırının neden olduğu yangınla mücadele ettiğini söyledi.

Kısa bir süre sonra vali hava tehdidinin sona erdiğini açıkladı, ancak devam eden ‘özel önlemler’ nedeniyle sakinleri Sivastopol’un orta kesiminden uzak durmaya çağırdı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.