Dolar 32,4055
Euro 34,7401
Altın 2.396,26
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Rusya, Türkiye İçin Resmen Düğmeye Bastı: Beklenenden Daha Önce Olacak

Rusya, Türkiye İçin Resmen Düğmeye Bastı: Beklenenden Daha Önce Olacak
24 Ekim 2023 20:54
3.240

Rusya, uluslararası doğal gaz sevkiyatını devam ettirmek için Türkiye ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor. Ukrayna ile savaştığı için Batı’nın yaptırımlarına maruz kalan Rusya’nın, Türkiye’de kurmayı planladığı doğal gaz merkezi için önemli bir iddia ortaya atıldı.

Rusya’nın resmi haber ajansı TASS, Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi için Türk bir yetkiliye dayandırdığı haber yayımladı. Rusya’nın uluslararası doğal gaz sevkiyatını sürdürmek için Türkiye’de kurmayı planladığı gaz merkezi hakkında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Rus basını TASS doğal gaz merkezi için tarih verdi. Buna göre, Rusya, Türkiye’deki kurmak istediği merkezi beklenenden daha önce kurup faaliyete geçirecek.

RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE YEŞİL IŞIK
Rusya’nın Türkiye’de kurmayı planladığı doğal gaz merkezine yönelik Rus basınında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Rus basını TASS’ta yer alan haber göre, Türk diplomatik çevrelerinden bir kaynak, yaptığı açıklamada, Türkiye’de uluslararası bir gaz merkezi oluşturmaya yönelik yol haritasının yılsonundan önce hayata geçirilebileceğini söyledi.

Söz konusu açıklamada Türk kaynağın, ‘Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında, projenin uygulanmasına yönelik pratik adımlar atmaya başlamamızı sağlayacak bir yol haritasının hazırlanması ve imzalanması konusunda bir anlaşmaya varıldı. Bu, yılsonundan önce gerçekleşebilir.’ dediği aktarıldı.

MOSKOVA’DA GÖRÜŞME OLMUŞTU
Ekim ayında Moskova’da düzenlenen Rusya Enerji Haftası’nda Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye topraklarında uluslararası bir gaz merkezi oluşturulması konusunu ele almıştı. Müzakerelerin ardından proje yol haritasının yakın zamanda imzalanacağı yönündeki iyimserliklerini dile getirilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.