Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 21°C

Rusya Yabancılara Taşıyıcı Anneliği Yasaklayacak

Rusya Yabancılara Taşıyıcı Anneliği Yasaklayacak
27 Kasım 2022 16:05
116

Parlamentonun alt kanadı başkanı, tedbirin çocukları suçlardan korumayı amaçladığını söyledi…

Meclis Başkanı Vyacheslav Volodin, Rusya parlamentosunun alt kanadı olan Devlet Dumasının yakında yabancıların Rus kadınlarına taşıyıcı anne olmaları için ödeme yapmasını yasaklayacağını söyledi. Yetkili, konuyla ilgili bir yasa tasarısının Aralık ayı başlarında geçirileceğini de sözlerine ekledi.

Volodin Pazar günü Telegram kanalında “Çocukların satışı kabul edilemez” diye yazdı. “Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, taşıyıcı annelerden doğan 45.000 yürümeye başlayan çocuk denizaşırı ülkelere taşındı. Tahmini cirosu 2 milyar Euro’dan [2.04 milyar $] fazla olan büyük bir yasa dışı ticari girişimdir.”

Volodin, “bu tür bebeklerin çoğu zaman çok tehlikeli durumlara düştüğünü: yasadışı organ ticareti de dahil olmak üzere suçların kurbanı oluyorlar ve eşcinsel çiftler tarafından evlat ediniliyorlar” dedi.

Yasa koyucular taşıyıcı anneliğe kısıtlamalar getirilmesi için baskı yapıyor, bazıları Rusya’da uygulamanın tamamen yasaklanması çağrısında bulunuyor. Taşıyıcı annelerin yabancı uyruklular tarafından kullanılmasını yasaklayan bir yasa tasarısı ilk olarak geçen yıl çıkarılmıştı.

Moskova, 2012’de Rus çocuklarının ABD vatandaşları tarafından evlat edinilmesini, evlat edinenlerin çok sayıda kötü muamele ve ölüm vakalarının yanı sıra Washington’un Rus vatandaşlarına yönelik yaptırımlarını gerekçe göstererek yasakladı.

Eşcinsel çiftler Rusya’da yasal olarak evlenemez veya çocuk evlat edinemez.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.