Dolar 32,5113
Euro 34,9470
Altın 2.435,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Rusya’da Doğal Gaz Boru Hattı Patladı

Rusya’da Doğal Gaz Boru Hattı Patladı
20 Aralık 2022 23:01
187

Yerel yetkililer, Orta Rusya’daki olayda üç kişinin öldüğünü ve en az birinin yaralandığını söyledi.

Yerel yetkililer, Rusya’nın Çuvaş Cumhuriyeti’nde Moskova’nın birkaç yüz kilometre doğusundaki bir boru hattında meydana gelen patlamanın büyük bir yangına neden olduğunu söyledi. Avrupa’ya enerji taşımak için kullanılan güzergâhta meydana gelen olayda en az üç kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı. Avrupa’da gaz fiyatları fırladı.

Yerel yönetimin basın servisi, patlamanın Urengoy-Pomary-Uzhgorod boru hattı boyunca meydana geldiğini söyledi. İşletmeci şirketin yangın çıkmadan önce boru hattında bakım çalışması yaptığını da sözlerine ekledi.

Yerel acil durum servisleri , üç ölü ve bir yaralıdan “hepsinin gaz boru hattında çalıştığını” doğruladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı bölge müdürlüğü daha önce yaptığı açıklamada, yangının Yambahtino köyü yakınlarındaki bir yer altı boru hattındaki gaz sızıntısından kaynaklandığını açıklamıştı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildiğini de sözlerine ekledi.

Çuvaş Cumhuriyeti Devlet Başkanı Oleg Nikolaev, boru hattının Avrupa’ya enerji sağlamak için kullanıldığını ve şimdi iki taraftan kapatıldığını kaydetti.

Sosyal medyada yayınlanan videolar, yakındaki binaların üzerinde yükselen büyük bir yangın sütununu gösterdi. Mash Telegram kanalı, yerel halkın olay yerine yakın sıcaklıkların o kadar yüksek olduğunu ve evlerine yaklaşamayacaklarını söylediğini bildirdi.

ICE borsasından alınan verilere göre olay, Avrupa’da gaz fiyatlarının bin metreküp başına 1.250 doları aşarak fırlamasına neden oldu. Boru hattı, doğal gazın Batı Sibirya’dan Ukrayna üzerinden Avrupa’ya taşınması için bir rota görevi görüyor.

4.500 km’lik boru, iki ülke arasındaki sınırı, Moskova ve Kiev güçleri arasındaki çatışmaların ortasında, gazın Ukrayna üzerinden Avrupa’ya aktığı tek nokta olmaya devam eden Sudzha kasabasında Kursk Bölgesi’nde geçiyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.