Dolar 32,5346
Euro 34,9863
Altın 2.440,42
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Rusya’da Terör Saldırısı

Rusya’da Terör Saldırısı
3 Şubat 2023 11:58
152

Ön cephedeki Energodar şehrinde bir bomba yüklü araç patlatıldı…

Üst düzey bir yerel yetkilinin bildirdiğine göre, Rusya’nın cephe hattı Zaporozhye Bölgesi’ndeki Energodar şehrinde güçlü bir bomba yüklü araç patladı.

Vladimir Rogov’a göre patlama sabah meydana geldi ve en az bir kişiyi öldürdü. Olayı terör saldırısı olarak nitelendirdi.

TASS haber ajansı, yerel polis gücünün bir ön raporda kurbanı kendi memurlarından biri olarak tanımladığını söyledi.

Yetkili, patlamanın bir yerleşim bölgesini vurduğunu ve dokuzuncu kata kadar yükselen apartman komplekslerinin camlarını kıracak ve yakınlarda park etmiş bir arabayı yok edecek kadar güçlü olduğunu söyledi.

Rogov, olay yerinde çekildiği iddia edilen ve bir itfaiyecinin bir araba enkazı mahallinde alevleri söndürürken görüldüğü görüntüleri yayınladı.

Eskiden Ukrayna’nın bir parçası olan Zaporozhye Bölgesi, geçen yıl orada yaşayan insanların geçiş için referandumda oy kullanmasının ardından Rusya’ya katıldı. Kiev, oy pusulasını “sahte” olarak nitelendirdi. Energodar, Avrupa’nın en büyük atom tesisi olan Zaporozhye Nükleer Santrali’nin bulunduğu yer olarak dikkat çekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.