Dolar 32,3928
Euro 34,8040
Altın 2.399,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Rusya’da Yük Treni Raydan Çıktı

Rusya’da Yük Treni Raydan Çıktı
12 Kasım 2023 16:50
2.193

Ryazan Bölgesi’nde mineral gübre taşıyan bir düzineden fazla araç raydan çıktı…

Rus yetkililer Moskova’nın yaklaşık 200 km güneydoğusunda bir yük treninin raydan çıkmasını soruşturuyor. Yetkililer, Cumartesi günü erken saatlerde Ryazan Bölgesi’nde meydana gelen olayın “yetkisiz müdahaleden” kaynaklandığını söyledi.

Ulaştırma Araştırma Komitesi’nin yerel şubesi, olay yerinde halihazırda çalışan personel ile bir ön soruşturma başlatıldığını duyurdu. Komite, 15 tren vagonunun raydan çıktığını ve makinist ile yardımcısının yaralandığını açıkladı.

Daha sonra Moskova Demiryolları yaptığı ayrı bir açıklamada olayı “demiryolu taşımacılığı faaliyetlerine üçüncü şahıslar tarafından yapılan yetkisiz müdahaleye” bağladı. Açıklamada raydan çıkma olayına 19 vagonun karıştığı, ancak trenin sürücüsünün yaralanmadığı ve yardımcısının da herhangi bir tıbbi tedaviye ihtiyaç duymadığı belirtildi.

Ajans ayrıca üç vagonun raylara geri konulduğunu, 250’den fazla kişinin onarım çalışmalarına katıldığını ve demiryolu trafiğinin etkilenmediğini söyledi.

Ryazan Valisi Pavel Malkov’a göre yük vagonlarında mineral gübre bulunuyordu. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından paylaşılan bir videoda komite çalışanları enkazın yakınında çalışırken görülürken, vagonlardan birinin üzerinde önde gelen bir Rus kimya şirketinin adı olan PhosAgro yazısı yer alıyor.

Mash Telegram kanalı lokomotifin önündeki rayların “havaya uçurulduğunu” ve müfettişlerin bölgede patlayıcı aradıklarını iddia etti. Kanala göre, yerel polis olası suçluları bulmak için baskınlar düzenliyor.

Rusya ile çatışmanın başlamasından bu yana Ukrayna defalarca insansız hava araçları ve füze saldırılarıyla Rus altyapısını hedef almaya çalıştı ve ülke içinde sabotaj faaliyetleri düzenledi. Geçtiğimiz aylarda Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ulaşım altyapısına saldırı düzenlemeye çalışan Ukraynalı ajanları gözaltına aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.