Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C

Rusya’dan Karabağ Açıklaması! Durum Oldukça Zor

Rusya’dan Karabağ Açıklaması! Durum Oldukça Zor
22 Eylül 2023 21:17
1.691

Azerbaycan’ın Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonunun ardından bir açıklama yapan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov şunları söyledi: “Ana görevimiz Erivan ve Bakü’yü müzakere masasına oturtmak” dedi: “Sivillerin hayatına yönelik bir tehdit olduğuna dair bir bilgi yok. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Azerbaycan ordusunun Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonunun ardından bölgedeki Rus barış gücü askerlerinin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Birliklerin zor koşullara rağmen görevlerini sürdürdüğünü belirten Peskov şunları söyledi: “Taraflar birliklerimizle temas halinde. Genelde bu temaslar askeri birlikler aracılığıyla yapılıyor. Şu anda sivillerin hayatını tehdit eden bir durum olduğuna dair elimizde bir bilgi yok. Barış gücü askerleri işlerini yapıyorlar ama durum oldukça zor” dedi.

Operasyon sonrasında Karabağ’da görev yapan Rus barış gücü askerlerinin sayısının arttırılıp arttırılmayacağı sorusuna Peskov şu yanıtı verdi “Barış gücü askerlerimizin sayısının arttırılmasına gelince, bu karar daha önce ordumuz tarafından alındı ve tüm ülkelerin mutabakatına tabi. Bu artış konusunda sadece ordumuz görüş bildirebilir” diyen Peskov, barış gücü askerlerinin sayısının tarafların rızasıyla arttırılabileceğini vurguladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıkladı: Karabağ’da terörle mücadele operasyonu başlatıldı Karabağ krizinin çözümünde Moskova’nın görevinin tarafları müzakere masasına getirmek olduğunu söyleyen Peskov, “Asıl görev hem Erivan’ı hem de Bakü’yü ağır yöntemlerden vazgeçerek müzakere masasına getirmektir” dedi. “Azerbaycan’a operasyonları sırasında sivillere dikkat etmesi çağrısında bulunan Peskov, “Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin yürüttüğü askeri operasyon karşısında bizim için ilk şey Karabağ’daki sivil nüfusun güvenliğini sağlamaktır. Bunun için gereken her şey yapılıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.