Dolar 32,5604
Euro 34,9060
Altın 2.433,45
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 32°C
Per 22°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Rusya’dan Ukrayna’da Füze Saldırıları

Rusya’dan Ukrayna’da Füze Saldırıları
2 Mayıs 2023 10:14
1.245

Rusya, Ukrayna’da bazı kentleri üç gün içinde ikinci kez füzelerle vurdu. Sabaha karşı düzenlenen saldırılarda Herson’da bir kişi öldü. Dinyeper bölgesinde ise üçü çocuk 25 kişi yaralandı.

Rusya, Ukrayna’da bazı kentleri üç gün içinde ikinci kez füzelerle vurdu. Sabaha karşı düzenlenen saldırılarda Herson’da bir kişi öldü. Dinyeper bölgesinde ise üçü çocuk 25 kişi yaralandı.

Ukrayna ordusu, 18 füzeden 15’inin hava kuvvetleri tarafından havada etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ordunun açıklamasında başkent Kiev’e atılan tüm füzelerin havada vurulduğu belirtildi. Saldırılar nedeniyle tüm ülkede hava saldırısı sirenleri çalındı.

Doğu Dinyeper bölgesindeki Pavlohrad kentinde, Ukrayna’nın Rus birliklerine karşı düzenlemesi beklenen karşı saldırı öncesinde bir silah deposunun hedef alındığı öne sürüldü.

Rusya’nın işgal ettiği bölgeler için atadığı yetkililerden Vladimir Rogov, Telegram hesabında kentin demiryolları altyapısı ve yakıt depolarının da vurulduğunu yazdı.

Ukraynalı yetkililer ise kentte sivil yerleşimlerin hedef alındığını duyurdu.

Bu yetkililere göre saldırılarda 19 apartman, 25 ev, altı okul ve kreşle beş dükkan hasar gördü. Bölgedeki bir Ukraynalı askeri yetkili, “Trajik bir gece ve sabah yaşandı” dedi.

Ukraynalı yetkililer, kısmen Rusya’nın kontrolünde Herson bölgesine ise 39 füze saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Saldırılarda karada konuşlu silahların yanı sıra silahlı insansız hava araçları ve savaş uçakları da kullanıldı.

Üç gün önce birçok kenti hedef alan benzer saldırılarda Uman’da 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Rus ordusu Cuma günü Ukrayna yedek birliklerini hedef aldığını açıklamıştı.

Ukrayna ordusu son dönemde Batılı ülkelerin sağladığı teçhizatla hava savunma sistemlerini güçlendirmeye başladı.

Rus yetkililer, Pazar günü Ukrayna ordusunun hava saldırısında bir sınır köyünde dört kişinin öldüğünü duyurdu.

Bu arada, bir Ukraynalı yetkili ordunun aylardır kuşatma altında olan Bahmut’ta Rus birliklerinin bazı mevzilerden püskürtüldüğünü söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Oleksandr Syrskyi, Telegram mesajında Bahmut’ta “durumun oldukça zorlu olmasına karşın düşmanın kentin kontrolünü ele geçiremediğini” söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.