Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 21°C

“SAHA EXPO” Kapılarını Açıyor

“SAHA EXPO” Kapılarını Açıyor
24 Ekim 2022 18:59
122

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yüksek teknolojili ürün ve sistemlerin görücüye çıkacağı Saha Expo Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı (SAHA EXPO) kapılarını açıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili kurum ve kuruluşlarından TÜBİTAK, Türkiye Uzay Ajansı, KOSGEB, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) stantları fuarda ziyaretçilerini ağırlayacak.

Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 25-28 Ekim 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek SAHA EXPO 2022’de Türk savunma, havacılık ve uzay sanayisinin en yeni ürünleri sergilenecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleri ve İstanbul Ticaret Odası’nın ana sponsorluğunu üstlendiği SAHA EXPO, 6 salonda 60 bin metrekare alanda düzenlenecek. 57 ülkeden temsilin olacağı SAHA EXPO, 390 yabancı ve 567 yerli firmanın katılımıyla, uluslararası bir savunma sanayisi ihtisas fuarı şeklinde gerçekleştirilecek.

MÜREN DE FUARDA

Fuarda, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından geliştirilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki “Preveze Sınıfı Denizaltıların Savaş Yönetim Sistemi”nin milli imkanlar ile modernize edilmesi projesi “Milli Üretim Entegre Savaş Yönetim Sistemi (MÜREN)” tanıtılacak.

BÜTÜNLEŞİK İŞLEMCİ ÜNİTESİ PROJESİ

Hızlı kurulumla kolay kullanım sağlayan ve 8 AA pil ile 8 saat çalışabilen 1,5 kilogramlık ağırlığıyla en hafif katlanabilir metal dedektörü olan “OZAN” ile Milli Muharip Uçak Programı kapsamında gerçekleştirilen Bütünleşik İşlemci Ünitesi Projesi de fuarda sergilenecek.

FİBER OPTİK TABANLI AKUSTİK SENSÖR

Askeri, kamu, özel tesis, sınır güvenliği, petrol, doğal gaz ve su boru hatlarının güvenliğini sağlayabilen, 50 kilometreye kadar gerçek zamanlı algılama gerçekleştirebilen Fiber Optik Tabanlı Akustik Sensör (FOTAS) de sergilenen ürünler arasında yer alacak.

İÇME SUYUNDA KİMYASAL HARP MADDELERİ TESPİT SİSTEMİ

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), fuar katılımcılarına, İçme Suyunda Kimyasal Harp Maddeleri Tespit Sistemi, Kimyasal Harp Maddeleri Belirleme Cihazı, Yakıt Pilli Şarj Sistemi, Karbondioksit Tutucu Kalipatron, Plastik Bağlı Patlayıcılar gibi ürünlerini tanıtacak.

MÜHİMMAT SİSTEMLERİ SERGİLENECEK

Fuarda Türkiye’nin savunma sanayisindeki en önemli tasarım ofisi ve AR-GE merkezlerinden Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) de mühimmat teknolojilerindeki kabiliyetleriyle boy gösterecek.

YENİ SİLAH SİSTEMİ “KAYI”

Taktik güdümlü mühimmat ihtiyacı için harp başlığı, menzil ve güdüm yöntemi açısından modüler, düşük maliyetli, çoklu kullanıma uygun, düşük yan hasar ve yüksek vuruş hassasiyeti olan mühimmat ailesi “Kuzgun”, serbest düşüş, “At-Unut, Hava-Yer” mühimmat sınıfında, sahip olduğu özellikler ve ürün yelpazesiyle çok çeşitli insanlı/insansız hava platformlarında kullanılabilir yeni silah sistemi “Kayı” fuarda yer alacak.

GÜDÜM KİTLERİ

Fuarda, SAGE’nin geliştirdiği insansız hava araçlarına taarruz yeteneği kazandırarak, asimetrik savaş ortamında dost unsurlarını tehlikeye atmadan etkin savunma sağlayan “Bozok” ve güdüm kitleri “Gökçe” ile “KGK-SİHA-82” de sergilenecek.

UZAYDAKİ KABİLİYETLER ANLATILACAK

Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) tarafından geliştirilen, Pardus 21, Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi, Liderahenk Merkezi Yönetim Sistemi, Engerek Kimlik Yönetim Sistemi de fuarda tanıtılacak.

İLK YERLİ VE MİLLİ YER GÖZLEM UYDUSU

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY), Türkiye’nin ilk yerli ve milli yer gözlem uydusu “RASAT”, “GÖKTÜRK 2”, ilk yerli ve milli metrealtı çözünürlüğe sahip yer gözlem uydusu “İMECE” ve ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olacak TÜRKSAT 6A’yı sergileyecek.

İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMALARINA İMZA

TÜBİTAK ayrıca, Türkiye Uzay Ajansı, SAHA İstanbul ve bazı şirketlerle iş birliği anlaşmalarına imza atacak. TÜBİTAK’tan uzmanlar, gerçekleştirecekleri sunumlarda, çeşitli ürün ve sistemler hakkında bilgi verecek.

“UZAY PAVİLYONU”

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), SAHA EXPO 2022’de 180 metrekarelik bir alanda bir uzay pavilyonunun öncülüğünü üstleniyor. 14 farklı uzay ve havacılık kuruluşunun ürünlerinin sergilendiği pavilyon, SAHA İstanbul Milli Uzay Komitesi’nin birlikte yer aldığı ilk organizasyon olma niteliği de taşıyor.

KOSGEB’İN YENİ ÇAĞRISI TANITILACAK

Fuarın açılış gününde ASELSAN Millileştirme Çalışmaları ve KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Proje Teklif Çağrısı Töreni düzenlenecek. “Savunma ve Elektrikli/Hibrit Otomotiv Sanayi İhtiyaçlarının Millileştirilmesi Kapsamında İşletmelerin Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge Projelerinin Desteklenmesi” başlıklı çağrı, ASELSAN’ın millileştirme çalışmaları kapsamında hazırlandı.

13 İŞLETMEYE PLAKET VE DÖVİZ VERİLECEK

Yeni çağrının tanıtımının yapılmasının ardından ASELSAN ve KOSGEB iş birliği ile daha önce hayata geçen “Rekabetçi ve Yüksek Katma Değerli Üretimin Artırılması İçin Öncelikli Sektörlerdeki İşletmeler ile Savunma Sanayi İhtiyaçlarını Millileştirme Kapsamında İşletmelerin Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge Projelerinin Desteklenmesi” çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanan 13 işletmeye plaket ve döviz verilecek.

TSE’NİN FAALİYETLERİ ANLATILACAK

Fuarda, Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) standı da yer alacak. TSE uzmanları ziyaretçilere TSE’nin faaliyetleri, ürün ve sistemleri hakkında bilgi verecek.

TÜRKPATENT DE FUARDA

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun standında da ziyaretçilere; sınai mülkiyet hakları patent, marka, tasarım ve coğrafi işaret ile ilgili bilgi verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.