Dolar 32,2683
Euro 34,7567
Altın 2.386,71
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C
Per 18°C

Şam’da Cami Bombalandı, Çok Sayıda Ölü Var

Şam’da Cami Bombalandı, Çok Sayıda Ölü Var
28 Temmuz 2023 23:28
1.101

Terör saldırısı, bu hafta İslam’ın kutsal mekanını hedef alan ikinci saldırıydı…

İçişleri Bakanlığı, Suriye’nin başkentinin güney banliyösünde bulunan Sayeda Zeynep camisi yakınlarındaki bir motosikletli bombalamada en az altı kişinin öldüğünü ve 23 kişinin yaralandığını söyledi.

Suriyeli yetkililere göre, Perşembe akşamı Şam kırsalındaki kalabalık bir sokakta patlayıcı taşıyan bir motosiklet patladı ve daha sonra sosyal medyada olayın ardından fotoğraflar paylaştı.

Görgü şahitleri yerel saatle 5.30 civarında bir patlama duyulduğunu ve ardından güvenlik güçlerinin bölgeyi hızla kapattığını söyledi. İçişleri Bakanlığı, Suriye Kriminal Güvenlik Müdürlüğü’ndeki memurlar da dahil olmak üzere çok sayıda kurumun “terörist patlamaya” yanıt verdiğini söyledi.

Patlamanın Sayeda Zeynep camisinden metrelerce uzakta “bir güvenlik binasının yakınında” gerçekleştiğini ve “büyük bir patlama duyduklarını ve insanların kaçmaya başladığını” söyledi.

Şii Müslümanlar için önemli bir hac yeri olan cami, Şam’ın güneyindeki banliyölerde bulunuyor ve bu haftanın başlarında iki kişinin yaralanmasına neden olan başka bir bombalamanın hedefi oldu.

Saldırılar, Şii Müslümanlar tarafından peygamber Muhammed’in torununun ölümünü kutlamak için büyük ölçüde kutlanan İslami bir bayram olan Aşura’dan sadece birkaç gün önce geldi. Binlerce hacı, bu olay için Sayeda Zeynep camisine gidiyor ve bu da son yıllarda bölgede artan güvenliği tetikliyor.

Hiçbir militan grup, kutsal alana yapılan bir dizi önceki saldırının ardından bu haftaki bombalamaların sorumluluğunu üstlenmedi. Suriye’nin uzun süren iç savaşının ardından terörizm son yıllarda azalmış olsa da, İslam Devleti (İD, eski adıyla IŞİD), 2017’de 40 kişinin ölümüne neden olan bir tanesi de dahil olmak üzere camiye yapılan çok sayıda bombalama için kredi talep etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.