Dolar 32,5999
Euro 34,7203
Altın 2.497,86
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Samsun İlkadım Belediyesi Sıfır Atık Uygulaması

Samsun İlkadım Belediyesi Sıfır Atık Uygulaması
25 Ekim 2022 21:39
341

BAŞKAN DEMİRTAŞ KAYNAĞINDA AYRIŞAN ATIKLARI BELEDİYE OLARAK MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ
İlkadım Belediyesi sıfır atık hedefi doğrultusunda hizmete sunduğu “ATOM” adı verilen Atık Toplama Merkezi otobüsü araç filosunu genişletiyor.
Sıfır Atık’ seferberliğine ilk olarak belediye hizmet binası içerisinde yaptığı revizyonlarla uyum sağlayan İlkadım Belediyesi, kısa sürede ‘Sıfır Atık’ anlayışıyla, israfın önüne geçmek ve çevre duyarlılığına olan bilincin artırılması için yürüttüğü “ATOM” adı verilen Atık Toplama Merkezi otobüsü ile projenin de öncüsü olmayı başardı. İlçe sakinlerinden de tam destek alan proje için araç filosuna bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda her mahallede haftanın belirli günleri mobil atık toplama belirli bir program doğrultusunda mahalleleri geziyor. Mobil atık aracına atıklarını getiren vatandaşlar biriktirdiği geri dönüşebilen materyalleri kilogram ya da litre başına TL karşılığı ücretini anında alıyor.

“Yeni araçları hizmete sunuyoruz”
Atıkları kaynağında ayrıştırmayı hedeflediğimiz projemizde mahalle muhtarları ile belirlenen atık getirme noktalarında görev yapmak üzere; tek araçla başlattığımız uygulamaya bir yenisini eklediğimiz Atık Toplama Merkezi (ATOM) otobüsünün yanı sıra 1 adet acil müdahale aracı ve 1 adet denetim aracını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. ATOM aracımız vatandaşlarımızın biriktirmiş oldukları atıkları nakitte çevirirken, konutlarda oluşan kâğıt-karton, plastik, metal, cam ambalaj atıkları, atık pil, elektrikli-elektronik atık ve bitkisel atık yağları ise Alo Atık Hattı “444 55 06” arayan vatandaşlarımızda ise ekiplerimiz bir bedel ödemeden ücretsiz bir şekilde geri dönüşüme kazandırıyor. Böylece atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım faaliyetlerinin doğru bir akış ile sürdürülmesine katkı sağlanıyor” dedi.
“Halkımızın yoğun ilgisini çeşitli sürprizlerle destekleyeceğiz”
Geri dönüşümde atık toplama işini kaynağından toplanıp milli ekonomiye kazandırmak noktasında Güzeldere Mahallemizde inşası tamamlanan Karadeniz’de tek olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizi kullanarak “Sıfır Atık” projesine belediye olarak destek verdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,” Çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İlkadım bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz. Seyyar atık getirme merkezleri de bu hedeflerimize destek olacak ve daha fazla vatandaşımızın geri dönüşüme katılmasını sağlayacak önemli bir uygulama. Hemşehrilerimizin teveccühü ve artan ilgisi ile projemiz genişleyerek büyüyecek ve gelecekte bu kampanya çerçevesinde ses getirecek sürprizlerimiz olacak. Tüm vatandaşlarımızda destek bekliyoruz” dedi.

2 33 Life Haber Ajansı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.