Dolar 32,4126
Euro 34,8222
Altın 2.432,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 19°C

Samsun’da Örnek Proje

Samsun’da Örnek Proje
22 Ağustos 2023 19:26
996

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın sosyal sorumluluk projesi olan “Hasta Refakatçi Evi” ile çevre il ve ilçelerden şehir merkezinde yakını hasta olan vatandaşların konaklama ihtiyacı sorun olmaktan çıkıyor.
Samsun İlkadım Belediyesi şehrin önemli bir eksiği olan Hasta Refakatçi Evi ile vatandaşların hasta refakati sırasında kalacak yer sıkıntısına son veriyor. Özellikle hastanelere uzak ilçelerden ve kırsal mahallerden gelen vatandaşların sorunlarına çözüm olacak projeyle kentin önemli bir eksiği de kapatılmış olacak. Tepecik Mahallesi Gebi Caddesi üzerinde toplam maliyeti 23 milyon TL olan proje 7 kat ve 50 yatak kapasiteli olacak şekilde dizayn edildi. Hızla İlkadım’da yükselen proje şeffaf belediyecilik anlayışına uygun olarak açık ve rahat ulaşılabilen bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Samsun Şehir Hastanesi’nin arasında kalan bir alanda bulunması da ulaşım yönünde büyük avantaj sağlayacak.18 yaş üstü hasta yakınlarından 1 refakatçi, 18 yaş altı hasta yakınlarından ise 2 refakatçi kabul edileceği Hasta Refakatçi Evi’nde Kanser hastalığı için tedavi gören hasta yakınları 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenlerin refakatçileri ise en fazla 30 gün süreyle konaklama imkanı sunacak. Konaklama süresi boyunca yemek ihtiyacı bir öğün olarak belediye tarafından karşılanacak.

0 Life Haber Ajansı
1 1 Life Haber Ajansı
2 1 Life Haber Ajansı
3 2 Life Haber Ajansı
4 2 Life Haber Ajansı


“Bu durumu yakından yaşayan birisiyim”
Özellikle vatandaşlarımızın hastane önlerinde, hastane köşelerinde yatakların kenarlarında perişan olan insanları, zaman zaman araçlarında, zaman zaman eş, dostlarının evlerinde kalarak bir şekilde bu süreci geçirmek adına verdikleri mücadelelerine şahit olduğunu kaydeden Başkan Demirtaş,” Bu sıkıntının sonlandırılması açısından da bu projenin sadece İlkadım’ın değil şehrin geleceği açısından da önemli olacağını biliyorum. Bir taraftan da aslında hastanın da psikolojisini düşünmek gerekiyor. Kendisi hastanedeyken çevresindeki kişilerin durumunu da düşünüyor. Hastanın psikolojisi açısından da olumlu etkiler yaratacağını düşünüyoruz. Hasta Refakatçi Evi’nde 2 tür hizmet vereceğiz. Bir, vatandaşlar gelip ayaktan hizmet alacak. Yani burada duşunu alacak, üstünü değiştirecek, karnını doyuracak ve hastasının yanına gidebilecek. Diğer bir hizmet de dar gelirli aileler burada yatılı kalabilecek. 50 yatak kapasiteli evimizde bu sosyal yarayı kapatacağız. Projemiz tamamlandığı takdirde vatandaşlarımıza belediyemizin misafirperverliği çerçevesinde ağırlamak ve onlara bu zorlu süreçlerinde gerekli desteği sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.