Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Sanayicilerden Yardım Seferberliği

Sanayicilerden Yardım Seferberliği
9 Şubat 2023 22:56
150

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda depremin ilk saatlerinde bir kriz masası oluşturuldu. 24 saat esaslı çalışan kriz masası, AFAD, Türk Kızılay ve diğer kurumlarla koordineli çalışarak acil kalemlerde üretim yapan yerli ve yabancı üreticilerle temasa geçiyor.

Kurulan kriz masasında bakan yardımcılarının koordinasyonunda bağlı ve ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri ile bakanlık yöneticileri yer alıyor.

ACİL ÖNEME SAHİP MALZEMELER

Kriz masası öncelikli olarak afet bölgesine yakın OSB’ler ve iş insanlarıyla irtibata geçti. Bu sayede paket su, hazır gıda, battaniye, ısıtıcı, giyim, jeneratör, iş makinesi, konteyner, forklift, hijyen seti gibi acil malzemeler, deprem ilk saatlerinde bölgeye en yakın noktalardan yola çıktı.

YARDIM KÖPRÜSÜ

Kriz masası, depremin yaşandığı bölgede belediyeler ve sanayiciler arasında köprü kurarak çok sayıda mobil mutfak ve hazır yemek araçlarını ihtiyaç olan noktalara gönderdi. Arama kurtarma ekiplerinin kullandığı ekipmanlar uçaklarla sevk edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kriz masası, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’na (OSBÜK) bağlı OSB’lerin ayni ve nakdi yardımlarını da AFAD ve Kızılay’a yönlendiriyor.

YABANCI KURTARMA EKİPLERİNİN BÖLGEYE SEVKLERİ

Türkiye’ye gelen yabancı ülke arama kurtarma ekipleri İstanbul’dan Adana Şakirpaşa Havalimanı’na ulaşırken Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Organize Sanayi Bölgesi ile il ve ilçe belediyelerinden 300’ün üzerinde otobüs ile TIR hazır edildi. Otobüsler yabancı personeli, TIR’lar da kurtarma ekipmanlarını havalimanından deprem bölgesine sevk etti.

EKİPLER, YETKİNLİKLERİNE GÖRE AFET NOKTALARINA GÖNDERİLİYOR

Kriz masasının yaptığı çalışmalarla şu ana kadar, aralarında Azerbaycan, Rusya, Çin, İspanya, Japonya, İngiltere, Fransa, Pakistan, Hindistan Tayvan, Avusturya, Malezya’ın da bulunduğu 38 ülkeden gelen 2 bin 201 yabancı personel ekipmanlarıyla birlikte bölgeye ulaştırıldı. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda AFAD ile Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi İl Müdürlüğü görevlileri iş birliğine gitti. Kurtarma ekipleri kabiliyet, ekipman ve yetkinliklerine göre sevk edildi.

YARDIM SEFERBERLİĞİ

Kriz masası, AFAD, KIZILAY ve diğer kurumların yeni ihtiyaçlarını bildirmelerinin hemen ardından istenilen malzemelerin üreticileriyle temasa geçti. Bu sayede tek seferde araç gereç ve ekipmana çok daha hızlı şekilde ulaşım sağlandı.

24 SAAT ESASLI ÇALIŞIYOR

Kriz masasının koordinasyon çalışmaları, tüm ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle, 24 saat esasıyla seferberlik halinde sürdürülüyor. Bölge kalkınma idareleri, kalkınma ajansları, yatırım destek ofisleri, KOSGEB müdürlükleri, TSE koordinatörlükleri ve TÜBİTAK ekipleri de sahada çalışmalara destek oluyor.

SADECE UŞAK’TAN 1.1 MİLYON BATTANİYE

Sadece Uşak Valiliği koordinasyonunda 1 milyon 122 bin 523 battaniye deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlandı. Battaniyelerin 703 bin 629 adedi, 153 araç ile deprem bölgesine gönderildi. Bunlardan 123 aracın taşıdığı battaniyeler, depremzedelere ulaştırıldı.

KONTEYNER YAŞAM MERKEZİ

Bu arada, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç öncülüğünde, 40 meslek komitesi başkanının koordinasyonu ile deprem bölgesinde belirlenecek bir alanda Konteyner Yaşam Merkezi kurulması çalışmalarına başlandı. Merkezde, içerisinde yatak, mutfak, duş ve tuvalet bulunan, ısıtma sistemi olan 21 metrekarelik konteynerler oluşturulacak.

300 KONTEYNER

Merkezde ayrıca, yemekhane, çocuk oyun parkı gibi sosyal bileşenler de yer alacak. Konteyner yaşam merkezinde 300 konteynerin konuşlandırılması planlanıyor. Üretimi tamamlanan konteynerler, ASO 2.ve 3. OSB’de bulunan sahaya getirilmeye başlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.