Dolar 32,4056
Euro 34,7989
Altın 2.401,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Şehirden Köye Göç Etmeyi Sağlayacağız

Şehirden Köye Göç Etmeyi Sağlayacağız
7 Şubat 2024 19:37
1.622

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Tarım A.Ş. kurarak üreticiyi destekleyeceklerini belirtti. Güney, “Biz köyden şehire değil, şehirden köye göç etmeyi sağlayacağız” dedi.

KAPISIZ BELEDİYE, ULAŞILABİLİR BAŞKAN SÖZÜ VERDİ
Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Derecik Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Hasan Uçak ve yönetimi ile bir araya gelen Başkan Adayı Adem Güney, belediyeyi ‘kapısız belediye’ haline getireceğini, kendisinin de ‘ulaşılabilir belediye başkanı’ olacağını dile getirdi.

‘KÖYLÜ ÜRETİYOR AMA ÜRETTİĞİNDEN KAZANAMIYOR’
Konuşmasında Samsun tarımına dair görüşlerini açıklayan, üreticinin sorunlarına değinen Başkan Adayı Güney, “Avrupa, tarımda kendine yeter hale gelmiş durumda. Ülkemizin de tarımda kendi kendine yeterli hale gelmesi gerekiyor. Bizim Bafra ve Çarşamba ovalarımız var. Verimli topraklarımız var ama yeterince verimli kullanamıyoruz. Köylümüz ürettiğinden kazanamıyor. ‘Ben üretmekten vazgeçtim’ diyor, köyden şehre göç ediyor. Yanıma 50 dönüm arazisi olan bir vatandaşımız gelmişti. Dedi ki, ‘Başkanım oğlumu asgari ücretle bir işe koyalım.’ Yani 50 dönüm arazisi var ve ürettiğinden asgari ücret kadar para kazanamıyor” dedi.

‘KÖYLERE SERALAR KURDURACAĞIZ, KURACAĞIZ’
Belediye başkanı olduğunda Tarım A.Ş. kuracaklarını ifade eden Adem Güney, “Bir kooperatif kuracağız. Bu kooperatif eliyle köylerimizde üretim yaptıracağız. Köyde 3’er, 5’er dönümlük seralar kurduracağız, kuracağız. Bu seralar için altyapı desteğini belediye olarak biz vereceğiz. Uzun vadeli kredilendireceğiz. Vatandaşın, üretim için gerekli olan tohumunu, fidesini vereceğiz. Mühendislik hizmetini sunacağız. O da üretecek” diye konuştu.

‘BELEDİYELERİMİZ YETERSİZ KALDI’
“Biz köyden şehire değil, şehirden köye göç etmeyi sağlayacağız” diyen Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, “Köyden şehre göç edildiği zaman altyapı sorunları ortaya çıkıyor. Belediyelerimiz maalesef bu noktada yetersiz kaldı. Bu durum çarpık yapılaşmanın da sebebi oldu. Şehirlere hızlı bir göç oldu, bunu hükümetler de destekledi. ‘Şehirleşelim, kent nüfusu çok olursa kalkınmışlık o kadar çok olur’ dendi. Ama maalesef öyle olmadığı ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.