Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 12°C
Az Bulutlu
Samsun
12°C
Az Bulutlu
Çar 8°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 13°C

Şehirlerimizi Yeniden Ayağa Kaldırmadan Bize Durmak, Dinlenmek Yok

Şehirlerimizi Yeniden Ayağa Kaldırmadan Bize Durmak, Dinlenmek Yok
23 Mart 2023 21:37
236

Kahramanmaraş’ta şehit, gazi ve depremzede ailelerle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahramanmaraş’ımızın çeşitli ilçelerinde inşasına başladığımız konutların temel atma törenlerini gerçekleştirdik. İnşallah bir yıl içinde, temelini atacağımız diğer konutlarla birlikte bunları hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmadan bize durmak, dinlenmek yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’taki Karacasu Konteyner Kent’te şehit, gazi ve depremzede ailelerle iftar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle bu işin manevi hazzını duymak, bizler için ayrı bir iftihar vesilesi. Soframızı bereketlendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbimden bu mübarek ayın ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, tüm Müslümanlar ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konteyner kentte yaptıkları çalışmalar dolayısıyla Ümraniye Belediyesi’ne özellikle teşekkür etti.

Bu seneki Ramazanı Şerif’in, 6 Şubat depremleri sebebiyle yitirilen canların yürekleri yaktığı bir dönemde buruk karşılandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve halen tedavileri devam eden yaralılara şifa diledi.

“SINIR ÖTESİ HAREKÂTLARIMIZ SAYESİNDE İSE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KIPIRDAYAMAZ HÂLE GETİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatan, bayrak, ezan uğruna can veren tüm şehitleri de rahmetle yâd ettiğini belirterek, “Gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını ali eylesin. Rabbim bizlere de şehitlerimizin uğruna hayatlarını feda ettikleri değerlere uygun bir hayat sürmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar şehitlerin aziz hatıralarını incitecek, şehit yakınlarına mahcup olacak hiçbir adım atmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatanımıza, bayrağımıza, istiklal ve istikbalimize her ne pahasına olursa olsun daima sahip çıktık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki vatandaşlarımız bölücü terör örgütünün o yıkıcı hareketlerine karşı, onların baskısından kurtuldukça bölgede sükûnet ve barış ortamı yeniden tesis edildi. Sınır ötesi harekâtlarımız sayesinde ise bölücü terör örgütünü Suriye ve Irak’ta kıpırdayamaz hâle getirdik. Sizlerin huzurunda buradan bir kez daha ifade ediyorum. Son terörist de ülkemiz ve milletimiz için tehdit unsuru olmaktan çıkarılana dek operasyonlarımız, sınırlarımızın içinde ve dışında devam edecektir. Terörü yenmekle kalmayacağız. Bu alçaklara destek verenlerin, sırtlarını sıvazlayanların, onları silah ve mühimmatla boğanların, kirli hesaplarını da bozacağız. Türkiye’yi terörle dize getirme, Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle dizayn etme girişimlerini hep birlikte boşa çıkaracağız.”

“TÜRKİYE, TÜM OYUNLARI BOZACAK GÜCE, KAPASİTEYE VE İRADEYE SAHİPTİR”

Yaklaşan seçimler öncesinde siyaset sahnesinde yaşanan utanç verici pazarlıkların yaraları yeniden kanattığını bildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Özellikle ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler, bu deprem felaketini yaşadığımız böyle bir dönemde bunlarla aynı masaya oturup, aynı masa etrafında hâlâ ülkemizin geleceğini karartma gayretlerini, inanıyorum 14 Mayıs’ta hep birlikte boşa çıkaracağız. Bu kabul edilemez görüntülerin ülke ve millet düşmanlarına nasıl cesaret verdiğini hep birlikte takip ediyoruz. Birilerinin koltuk uğruna, üç günlük siyasi çıkarları uğruna, bölücü örgütün uzantılarının kapısında nöbet tutması, Kandil’in kapısında nöbet tutması veyahut da Edirne’nin kapısında nöbet tutması hiçbir zaman sizleri karamsarlığa sürüklemesin. Türkiye, devleti ve milletiyle tüm bu oyunları bozacak güce, kapasiteye ve iradeye sahiptir. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Bunu başardığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur.”

Ramazanın temsil ettiği değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu günlerden geçildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yardımlaşma, paylaşma, dostluk, bereket ayı olan ramazanı hep birlikte en iyi şekilde idrak etmemiz gerekiyor. Bu Ramazanı Şerif’i kucaklaşmak, ebedi ve ezeli kardeşliğimizi yeniden hatırlamak, özellikle depremin yaralarını sarmak için bir vesile kılmalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 milyon vatandaşın hayatını alt üst eden bir felaket karşısında nerede yaşanılırsa yaşansın hiç kimsenin kayıtsız kalma lüksü olmadığını bildirerek, “Depremzedelerimize yalnız olmadıklarını hissettirmemiz, onlara karşı sorumluluğumuzun ve kardeşlik görevimizin bir gereğidir. Devletimizin ilgili kurumlarının yanı sıra vakıflarımız, hayırseverlerimiz, gönüllülerimiz deprem bölgesinde zaten ilk günden beri çalışıyor. Büyükşehir, il ve ilçe olmak üzere toplam 250 belediyemiz depremden en olumsuz etkilenen yedi ilimizde altyapıdan barınma, gıda ve diğer ihtiyaçların giderilmesine kadar her türlü gayreti gösteriyor” diye konuştu.

Kendilerinin de sık sık bölgeyi ziyaret ederek, yürütülen faaliyetleri takip ettiklerini, inşa ve ihya çalışmalarıyla ilgili gerekli adımları attıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugün Cumhur İttifakı olarak buradayız. Unutmayın acılar paylaştıkça azalır. Bu gerçekten hareketle bu ramazanı tüm deprem bölgemiz için bir dayanışma seferberliğine dönüştürmek istiyoruz. Bu anlayışla her yıl belediyelerimiz tarafından düzenlenen ramazan ayının manevi iklimine uygun etkinlikleri, depremin vurduğu illerimize kaydırma kararı aldık. Ramazanı Şerif boyunca deprem bölgesindeki il, ilçe ve köylerle kardeş kılınan belediyelerimiz sohbet programlarından çocuklar ve kadınlara yönelik çalışmalara kadar burada çok yönlü faaliyetler sürdürecekler.

Kardeş belediyelerimiz ayrıca kendi sorumluluk alanındaki yerlerde, vatandaşlarımızın iftar ve sahur ihtiyaçlarını giderecek. Böylece depremde yakınını, sevdiklerini, malını, mülkünü kaybetmiş kardeşlerimizin gönül yaralarına bir nebze de olsa merhem süreceğiz. Ramazanın feyzinden ve bereketinden depremzedelerimizin de istifade etmesini sağlayacağız. Kahramanmaraş’ta, Kayseri, Trabzon, Samsun, Ağrı, Aksaray, Çorum, Düzce, Isparta, Kırıkkale ve Zonguldak başta olmak üzere 56 AK belediyemizi kardeş ilan ettik. Kahramanmaraş’ta yaşayan her bir vatandaşımız devletimizin kurumlarıyla birlikte 56 belediyemize emanettir.”

“BARINMA ALANLARININ KAPASİTESİNİ ÇOĞALTIRKEN, KALICI KONUTLARIN İNŞASINA DA BAŞLADIK”

Kahramanmaraşlıları ramazanın manevi atmosferinden mahrum bırakmamak için hep birlikte çalışacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, barınma alanlarının kapasitesini çoğaltırken, kalıcı konutların inşasına da başladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ın çeşitli ilçelerinde inşasına başladıkları kalıcı konutların temel atma törenlerini gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, “Kahramanmaraş’ta tek kalemde toplam 7 bin 353 konut ve 620 köy evinin temelini attık. İnşallah bir yıl içinde temelini atacağımız diğer konutlarla birlikte bunları hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmadan bize durmak, dinlenmek yok. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazarcık Depremi Sonrası 17 bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni” ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, Karacasu TOKİ deprem evlerinin temel atmasını da yerinde gerçekleştirdi.

Şantiye alanında işçilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Bahçeli, BBP Genel Başkanı Destici ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Karacasu Konteyner Kent’teki depremzede aileleri ziyaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.