Dolar 32,2859
Euro 34,7827
Altın 2.403,39
BİST 10.239,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 20°C

Semih Yalçın: İzmir’de İP Aday Açıklaması Şark Kurnazlığıdır

Semih Yalçın: İzmir’de İP Aday Açıklaması Şark Kurnazlığıdır
21 Eylül 2023 20:56
957

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti’nin İzmir’de belediye başkan adayını açıklamasını “hem kamuoyunu hem de Zillet ortaklarını aldatmaya yönelik basit bir şark kurnazlığı” olarak nitelendirdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, “CHP çığırtkanlığı yapan muhalif TV kanallarının sahip ve yöneticilerinin, seçimlerde Zillet ittifakının hezimete uğramasına rağmen iktidar rüyasından uyanamadıklarını” söyledi.

Yalçın, başta ekonomi olmak üzere hemen her konuda karanlık ve karamsar tablolar çizilerek halk arasında panik ve umutsuzluğun körüklendiğini iddia etti.

CHP’nin ise kendi derdine düştüğünü söyleyen Yalçın, “CHP’liler ve sözcüleri, fiilen dağılmış görünen Zillet ittifakı mensuplarıyla İP’leri bozmamak için çatışmacı siyasetten uzak durma telaşı içindeler” dedi.

“İP, seçim yenilgisinin tüm sorumluluğunu pervasızca CHP’ye yüklüyor.”

Yalçın, CHP’nin yerel seçimlerde desteğini yeniden kazanmak için Zillet İttifakı üyeleriyle gerginlik ve kavgadan kaçınmaya çalıştığını iddia etti:

“CHP, seçim yenilgisinin baş mimarı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tavşan başkan adaylarının arkasına saklayarak güçlendirmeye ve kurultayı kayıpsız kazanma stratejisini uygulamaya çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Mart 2024’te bir seçim darbesi daha yemeden siyaset sahnesinden çekilmeyeceği şimdiden belli.

Başta İP olmak üzere şer ittifakının bileşenleri, gelecekte pazarlık masasında ellerini güçlü tutmak için pervasızca ve anlamsızca seçim yenilgisinin faturasını CHP’ye kesiyorlar. CHP dışındakiler ise ağır siyasi yenilginin sorumluluğunu üstlenmedikleri gibi ‘ittifak sisteminden vazgeçtik’ diyerek kamuoyunu aldatmaya devam ediyorlar. Örneğin İP’in, CHP’nin güçlü olduğu ve hiçbir desteğe ihtiyaç duymadığı İzmir’de belediye başkan adayı açıklaması, hem kamuoyunu hem de sefalet ortaklarını kandırmaya yönelik basit bir şark kurnazlığıdır” dedi.

Yalçın, konunun arkasında ince çıkar hesapları ve ballı belediye pastasından pay kapma planları olduğunu iddia etti: “Hepsi çok iyi biliyor ki, Zillet ittifakları birbirine sımsıkı tutunmadan hiçbir metropolde, hiçbir büyük şehirde belediye başkanlığını kazanmak mümkün değildir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.