Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Senegal İnternet Erişimini Kısıtladı

Senegal İnternet Erişimini Kısıtladı
31 Temmuz 2023 21:42
1.327

İletişim Bakanlığı, eylemin bir muhalif figürün tutuklanmasının ardından sosyal medyada “nefret dolu mesajların” yayılmasını durdurmak için gerekli olduğunu söyledi…

Senegal hükümeti, ülkedeki ölümcül muhalefet protestoları nedeniyle geçen ay benzer bir adım atarak, kamu düzenine yönelik tehditleri gerekçe göstererek Pazartesi gününden itibaren internet erişimini geçici olarak kapattı.

Karar, bir ayaklanma planlamak ve suç komplosu da dahil olmak üzere yedi suçlamayla karşı karşıya olan önde gelen muhalefet figürü Ousmane Sonko’nun Cuma günü tutuklanmasının ardından geldi. Yerel medyaya göre, Pazartesi günü hakim karşısına çıkması planlanıyor.

Sonko’nun Şubat 2024 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak temsil edeceği PASTEF partisinin destekçileri, mahkumiyetinin aday olmasını engelleyebileceği için öfkeli.

Senegal’in başkenti Dakar’da ve ülkenin başka yerlerinde geçen ay 49 yaşındaki Sonko’nun “gençliği yozlaştırmak” suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından şiddet olayları patlak vermişti. Ancak cezaya rağmen, Sonko henüz hapse atılmamıştı.

Takip eden huzursuzlukta dokuz kişi öldürüldü ve yetkililerin çeşitli sosyal medya platformlarının kullanımına battaniye yasağı getirmesine neden oldu.

İçişleri Bakanı Antoine Felix Abdoulaye Diome, o sırada Facebook, WhatsApp ve Twitter gibi sitelerin, göstericilerin şiddeti teşvik etmek için kullandıkları için askıya alındığını açıkladı.

Ülke genelinde mobil internete tam erişim, iki günlük bir elektrik kesintisinin ardından yeniden sağlandı.

Senegal İletişim Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hareketin “sosyal ağlarda iletilen nefret dolu ve yıkıcı mesajların yayılmasına” yanıt olarak yapıldığını açıkladı.

İletişim Bakanı Moussa Bocar Thiam, Pazartesi günü mobil şebeke operatörlerini emirlere uymaya yönlendirdi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.