Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Sibirya’da Turist Helikopteri Düştükten Sonra Dört Ölü

Sibirya’da Turist Helikopteri Düştükten Sonra Dört Ölü
27 Temmuz 2023 20:19
1.557

Acil servislere göre, uçak iniş sırasında bir elektrik hattı ile temas etti…

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, turistleri taşıyan bir helikopterin güneybatı Sibirya’daki Altay Bölgesi’nde düşmesinin ardından en az dört kişinin öldüğünü ve on kişinin yaralandığını söyledi.

Ajans, olayın Perşembe günü Kazakistan sınırındaki Ust-Koksinsky Bölgesi’ndeki Tyungur köyünde meydana geldiğini söyledi.

Ön bilgilere göre, Mi-8 helikopteri bir elektrik hattıyla temas ettikten sonra iniş sırasında düştü ve yere çarptıktan sonra alev aldı.

Olay yerinden gelen videolar, helikopterin yanan enkazını gösterdi. Yerel halk tarafından çekilen bir başka klip, görünüşe göre herhangi bir teknik sorun yaşamadan iniş alanına yaklaştığını gösterdi.

Acil Durumlar Bakanlığı, en az dört ölüme ek olarak, on kişinin hastaneye kaldırıldığını, iki kişinin ise zarar görmeden kaçtığını belirtti. Yerel yetkililere göre, yaralananlar kırıklara ve ciddi yanıklara maruz kaldı.

Ulusal hava trafik regülatörü Rosaviatsia, helikopterin Altay Avia taşıyıcısı tarafından işletildiğini söyledi. Gemideki bir kişi Belarus vatandaşı, diğerleri ise Rus’tu.

Soruşturma Komitesi, hava trafik güvenliği kurallarının potansiyel ihlali hakkında bir ceza davası başlattı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.