Dolar 32,5569
Euro 35,0018
Altın 2.428,25
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Sibirya’nın İrkutsk Kentinde Rus Savaş Uçağı Düştü

Sibirya’nın İrkutsk Kentinde Rus Savaş Uçağı Düştü
23 Ekim 2022 17:37
141

Yerel yetkililer, bir Rus askeri uçağının güney Sibirya’da bir yerleşim bölgesine düştüğünü söyledi.

Bölge valisi Igor Kobzev, Telegram’da Sukhoi Su-30 savaş uçağının Irkutsk şehrinde iki katlı bir eve düştüğünü söyledi. Vali, olay yerinde olduğunu ve her iki pilotun da öldüğünü, ancak hiçbir sakinin yaralanmadığını söyledi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na göre jet, düştüğünde test uçuşundaydı. Sosyal medyadaki görüntülerde yanmakta olan birkaç bina olduğu ortaya çıktı.

Rus savaş uçağının Yeysk’te düştüğü an

Rusya’nın güneyindeki Yeysk kasabasının bir yerleşim bölgesinde askeri bir uçak düştü, en az dört kişi öldü ve 25’e kadar kişi yaralandı. Bir apartman dairesi yandı ve acil servis çağrıldı. Raporlara göre yakındaki bir okul tahliye edildi. Rusya savunma bakanlığı, Pazartesi akşamı motorlarından biri alev aldığında, bir Su-34 savaş bombardıman uçağı olan uçağın eğitim uçuşunda olduğunu söyledi.

Bakanlık, uçaktaki pilotların kazadan önce fırladığını söyledi.

Yerel sakinlerin, yakınlarda arkasında bir paraşütle yerde yatan pilotlardan birine yardım etmeye çalıştıklarını gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Pilot yaşıyor, sırt üstü yatıyor ve soruları yanıtlıyor.

Bir kişi pilota Rusça “Her şey normal mi?” diye sorar. “Evet, evet” yanıtını veriyor. Uçağının düşürülüp düşürülmediği sorulduğunda, pilot “Hayır” diyor.

İkinci pilota ne olduğunu bilmiyoruz, ancak Rusya her iki pilotun da çarpmadan önce fırladığını ve sorgulandığını söylüyor.

Pilot Rus uçağının düşürülmediğini söyledi

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Uçaktan atlayan pilotlardan alınan bir rapora göre, kazanın nedeni kalkış sırasında motorlardan birinde çıkan yangındır.”

“Su-34’ün düştüğü noktada, bir konut bloğunun avlusunda uçağın yakıt ikmali alev aldı.”

Yeysk’in bir parçası olduğu Krasnodar bölgesinin valisi bir telegram yayınında (Rusça) , kasabaya doğru yola çıktığını ve tüm bölgesel ve yerel itfaiye teşkilatlarının yangınla mücadele ettiğini söyledi.

Yerel basın, yangının çok katlı binanın beş katını sardığını bildirdi.

Rus uçağının düşmesinden sonra alevler içinde bina

Kremlin, ulusal ve bölgesel yetkililere Yeysk merkezindeki yangının kurbanlarına “gerekli tüm yardımı” sağlamaları talimatını verdi ve üst düzey hükümet yetkilileri bir kriz müdahale merkezini koordine etmek üzere gönderildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, herhangi bir sebep göstermeksizin bir ceza davası açtığını ve kaza mahalline müfettişler gönderdiğini söyledi.

Yeysk, Ukrayna’nın güneyinde, Azak Denizi ile ayrılan Rus işgali altındaki toprakların karşısında bir Şehir, Rusya’nın deniz havacılığı için önemli bir eğitim alanı olarak kullanılmıştır.

Çarpma sonrası çıkan yangının videosunda çatırdama sesleri ve bazı patlamalar duyuluyor. Bunlara, eğitim tatbikatları sırasında uçak tarafından taşınan mühimmatın ateşlenmesi neden olmuş olabilir.

Rus yetkililer yangına yakıt sızıntısının neden olduğunu söylüyor ve mühimmat patlaması olmadığı konusunda ısrar ediyor.

Su-34, genellikle yer hedeflerini vurmak için kullanılan iki pilot tarafından işletilen bir savaş bombardıman uçağıdır.

ABD Dış İlişkiler Konseyi’nde (CFR) bir güvenlik uzmanı olan J Andrés Gannon, “Su-34’ler Rusya’nın daha gelişmiş uçaklarından biri ancak hala özellikle eğitimde ortaya çıkan sorunları var” diyor.

Askeri uçak verilerini izleyen bir Birleşik Krallık yayını olan Air Forces Monthly’ye göre, bu yıl düşman ateşiyle ilgisi olmayan iki Su-34 vakası daha yaşandı.

Rus uçağının düşmesinden sonra enkaza dönen bina

Su-30’un Irkutsk’ta düştüğü sırada sakinler evde değildi.

Belediye Başkanı Ruslan Bolotov, Irkutsk’ta Pazar günü Su-30SM savaş uçağının çarptığı bir evde kalıcı olarak beş kişinin yaşadığını söyledi.
Son verilere göre müşteriye teslim edilmeden önce son testten geçirilen uçak, 2. Sovetsky Lane’de ahşap bir evin üzerine düştü. Yapılan ilk tahmine göre, pilotlar oksijen açlığı nedeniyle bilincini kaybetti ve uçak otomatik pilotta takip etti ve yakıtı bitince düştü.

Kaza sırasında, sakinlerin hiçbiri (bunlar iki aile) evde değildi, aksi takdirde kurbanların sayısı çok daha yüksek olurdu. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü ve enkazı temizlemeye başladı. Bolotov’un belirttiği gibi yıkılan binanın sakinlerine ya akrabalarıyla ya da geçici bir konaklama merkezine yerleşmeleri teklif edildi. Ailelerin her biri bölgesel bütçeden 100.000 ruble alacak.

Şu anda, yerel saatle 22:30’a kadar güç kaynağını yeniden kurmayı planlayan yakınlardaki yaklaşık 150 evde elektrik yok.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.