Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C

Şili’de Uçak Otoyola Düştü

Şili’de Uçak Otoyola Düştü
16 Ocak 2024 23:56
2.167

Yangın söndürme görevi sırasında uçağın elektrik hattına çarpması sonucu bir pilot öldü, birkaç kişi de yaralandı…

Yerel yetkililer, hafif bir uçağın alev alarak dün Şili’nin orta kesimindeki bir otoyola düştüğünü, pilotun anında öldüğünü ve yerdeki üç kişinin yaralandığını doğruladı.

Şili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Air Andes SPA’ya ait bir Ayres Trush S2R-T uçağının yangın söndürme operasyonu yürütürken yerel saatle 16:30 civarında Talca kentindeki Panguilemo havaalanı yakınlarındaki bir otoyola düştüğünü açıkladı.

Daha sonra, uçakta bulunan tek kişi olan pilotun kazada aldığı yaralar sonucunda hayatını kaybettiğini ekledi. Ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Crisis 24 web sitesi bölgedeki trafiğin tamamen durduğunu bildirdi. Olayın nedeni hala belirsizliğini koruyor.

Sosyal medyada viral olan kazanın videolarında pervaneli uçağın otoyol üzerinde son derece alçak bir irtifada uçtuğu görülüyor. Uçak daha sonra kanatlarından biriyle yüksek gerilim hattına çarparak kontrolünü kaybetti ve gövdesinden sıvı fışkırdığı görüldü. Uçak dönmeye başladığında bir alev topuna dönüştü ve doğrudan yola çarparak havaya siyah dumanlar saçtı.

Ulusal Ormancılık Kurumu (CONAF) ölen pilotun yangınlarla mücadeleye yardım eden İspanyol vatandaşı Fernando Solans olduğunu açıkladı. Kazada yerde bulunan üç kişinin de yaralandığını ekledi.

Kuruluş, Solans’ın “ülkemizin mirasını korumak ve sakinlerinin hayatlarını korumak için hayatlarını veren şehitlerin” mirasının bir parçası olduğunu söyledi.

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric de başsağlığı dileklerini iletti. “Her yıl binlerce insan orman yangınlarıyla mücadele gibi zor ama asil bir görevi üstleniyor. Bugün, [CONAF’a] hizmet veren pilot Fernando Solans’ın ölümünün yasını tutmak zorundayız,” diye yazdı X’e (eski adıyla Twitter).

Son haftalarda Şilili yetkililer orman yangınlarıyla mücadele ediyor ve yüzlerce kişi için tahliye emri çıkarıyor. CONAF’a göre 2023-2024 sezonunda ülkede 1.700’den fazla yangın çıkarak rekor kırdı ve yaklaşık 15.000 hektarlık alanı etkiledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.