Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Sırbistan’da Bir Hafta İçinde İkinci Toplu Silahlı Saldırı

Sırbistan’da Bir Hafta İçinde İkinci Toplu Silahlı Saldırı
5 Mayıs 2023 23:08
691

Belgrad’da bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda dokuz kişinin ölmesinden günler sonra en az sekiz kişi öldü…

Başkent Belgrad’ın 50 km (30 mil) güneyindeki Sırbistan’ın Mladenovac kasabası yakınlarında Perşembe günü geç saatlerde bir adam birden fazla yere ateş açtı. Yetkililer, olaylarda en az sekiz kişinin öldüğünü ve 13 kişinin yaralandığını doğruladı. Medya tarafından kimliği Uros B. (21) olarak belirlenen zanlı, sekiz saatlik bir insan avının ardından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, okul bahçesinde çıkan tartışmanın ardından Uros B. evine giderek otomatik tüfekle geri döndü. Hareket halindeki bir araçtan ateş ettiği ve daha sonra kaçtığı bildirildi. Raporlar ayrıca üç ayrı yere ateş açtığını gösteriyor.

Sırbistan İçişleri Bakanı Bratislav Gasiç, silahlı saldırıları bir terör eylemi olarak nitelendirdi. Bölgeye çok sayıda polis ve terörle mücadele birimi sevk edildi.

Cuma sabahı yerel basında çıkan haberlere göre, saldırgan silahlı saldırının başladığı yerin yaklaşık 50 km kuzeyindeki Kragujevac şehri yakınlarındaki bir köyde yakalandı.

Bu haftanın başlarında, yedinci sınıf öğrencisi Belgrad’daki bir okula ateş açarak sekiz çocuğu ve bir güvenlik görevlisini öldürdü. Açılan ateş sonucu 1 öğretmen ve 6 öğrenci yaralandı. Zanlı genç gözaltına alındı. Polise göre, babasının silahını kullandı.

Saldırıdan sonra Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, silahlara ve şiddet içeren medya içeriğine eşi görülmemiş bir baskı yapılması çağrısında bulundu. Avcılık için kullanılanlar dışındaki tüm silahları etkileyecek yeni silah ruhsatlarına iki yıllık bir moratoryum içeren bir plan ortaya koydu. Vuciç ayrıca mevcut tüm ateşli silah ruhsatlarının denetlenmesini de talep etti.

Sırbistan cumhurbaşkanı ayrıca “şiddeti vurgulayan” medya içeriğinin, özellikle “küçüklere zarar verebilecek vahşi şiddet sahnelerinin” kısıtlanması çağrısında bulundu. Plan ayrıca, çocukların “cinayet işlemeyi, uyuşturucu satın almayı vb.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.