Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Spotify, Teknolojik İşten Çıkarma Trendine Katılıyor

Spotify, Teknolojik İşten Çıkarma Trendine Katılıyor
28 Ocak 2023 20:45
112

Müzik yayını devi iş gücünün %6’sını azaltacak..

İsveçli ses yayını şirketi Spotify, yaklaşık 10.000 çalışandan oluşan küresel iş gücünün yaklaşık %6’sını etkilemesi beklenen bir dizi işten çıkarma planlarını duyurdu.

Böylece şirket, maliyetleri düşürmeyi amaçlayan işten çıkarmalar ilan eden bir dizi teknoloji firmasının en yenisi haline geldi.

Yapılan açıklamaya göre, bu hafta başlarında açıklanan hareketin yaklaşık 600 çalışanı etkileyeceği ve şirketin verimliliğini artırması bekleniyor .

Pek çok teknoloji şirketi, pandemi sırasında personel sayılarını artırdı, ancak o zamandan beri düşen reklam gelirleri ve kararan ekonomik görünüm nedeniyle çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kaldı.

Spotify’ın kurucu ortağı ve CEO’su Daniel Ek , “Diğer birçok lider gibi, pandemiden kaynaklanan güçlü arka rüzgarları sürdürmeyi umdum ve geniş küresel işimizin ve reklamlardaki yavaşlamanın etkisine ilişkin daha düşük riskin bizi izole edeceğine inandım” dedi.

Spotify ayrıca, baş içerik ve reklam iş sorumlusu Dawn Ostroff’un, daha geniş bir yeniden yapılanma planının parçası olarak firmadan ayrılacağını söyledi. Freemium işletme müdürü Alex Norstrom ve baş araştırma ve geliştirme sorumlusu Gustav Soderstrom’un şirketin eş başkanları olarak ek sorumluluklar almaları bekleniyor.

Amazon, Meta ve Microsoft, son zamanlarda işten çıkarmaları açıklayan en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Bu arada, Google’ın sahibi olan Alphabet, küresel işgücünün %6’sından fazlasını oluşturan 12.000 kişiyi işten çıkaracağını söyledi.

IBM ayrıca, BT hizmetlerinden ve sağlık hizmetlerinden gelen kesintilerle toplam iş gücünün yaklaşık %1,4’ünü işten çıkarırken, Kripto borsası Gemini çalışan sayısını %10 azaltacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.