Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C

Steinmeier’e Göre Almanya Göç Sınırına Ulaştı

Steinmeier’e Göre Almanya Göç Sınırına Ulaştı
22 Eylül 2023 23:01
879

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’e göre Almanya göç sınırına ulaştı

İtalya’nın göçmen akını karşısında yaptığı yardım çağrısını anlayışla karşılayan Steinmeier, Berlin’in de benzer sorunlarla boğuştuğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Steinmeier yaptığı açıklamada Almanya’nın ilave göçmen kabul edemeyeceğini kabul ediyor. İtalya’nın son dönemde yaşanan akınla başa çıkma konusunda yaşadığı zorluklarla dayanışma içinde olduğunu ifade eden Steinmeier, sorunun çözümü için AB çapında uyumlu bir yeniden dağıtım mekanizması kurulması çağrısında bulundu.

Çarşamba günü İtalya’nın Corriere della Sera gazetesi Steinmeier ile resmi bir ziyaret için ülkeye gelişinden kısa bir süre sonra bir röportaj yaptı. Konuşulan konular arasında son dönemde artan göç ve bunun Berlin ile Roma arasındaki ilişkiler üzerindeki etkisi de vardı.

Almanya Cumhurbaşkanı, İtalya’nın krizi tek başına yönetmek zorunda kalmaması gerektiğini savundu ve son yıllarda Akdeniz’den gelen mültecilere karşı yüksek düzeyde insani sorumluluk gösterdiği için ülkeyi övdü.

İtalyan şehirlerinden gelen yardım taleplerini ciddiye aldığını açıklarken, Alman şehirlerinin de aynı zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve her iki ülke için de külfetli görevler olduğunu vurguladı. “Almanya da tıpkı İtalya gibi
kapasiteyle çalışıyor” diyen Steinmeier, “Ukrayna’dan gelen bir milyondan fazla mülteci” akınının yanı sıra “doğu sınırlarından, Suriye’den, Afganistan’dan gelen önemli göçlere” işaret etti. Bu yılın ilk yarısında 162,000 kişinin Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğunu belirtti.

Almanya Cumhurbaşkanı, AB’nin dış sınırlarında daha güçlü kontrollerin yanı sıra kalıcı bir dayanışma mekanizması kurularak Avrupa genelinde adil bir dağılım sağlanmasını savundu.

Alman Die Welt gazetesi geçen hafta İçişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde Berlin’in geçen ayın sonlarında İtalya üzerinden gelen göçmenleri kabul etme uygulamasını geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

Haber kaynağı, İtalya’nın, bir sığınmacıyı ilk kabul eden ülkenin başvurusunu işleme koymasını zorunlu kılan Dublin Yönetmeliği’ne ısrarla uymaması nedeniyle “gönüllü dayanışma mekanizmasının” askıya alındığını açıklayan hükümet yetkililerine atıfta bulundu.

Aralık ayında Roma, diğer AB üye ülkelerine, ülkenin kabul kapasitesiyle ilgili ani teknik sorunlar nedeniyle İtalya’ya geri göçmen transferlerini iptal ettiğini bildirdi. Die Welt’in haberine göre askıya alma kararı o tarihten bu yana yürürlükte.

Ağustos ayında İtalya İçişleri Bakanlığı, yılın başından bu yana 89,158 yasadışı göçmenin Akdeniz’i başarıyla geçtiğini belirten bir rapor yayınladı. Bu rakam 2022 yılının aynı dönemine kıyasla %115’lik şaşırtıcı bir artışa işaret ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.