Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Suriye Açıklarındaki Tekne Faciasından Kurtulan Kadın, Yolcu Sayısının En Az 150 Olduğunu Söyledi

Suriye Açıklarındaki Tekne Faciasından Kurtulan Kadın, Yolcu Sayısının En Az 150 Olduğunu Söyledi
25 Eylül 2022 23:37
119

Suriye açıklarında batan tekneden kurtulan 22 yaşındaki kadın, yolcu sayısının en az 150 olduğunu ifade etti.
Lübnan’dan Avrupa’ya gitmek isteyen düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin Suriye açıklarında batması sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları ile faciadan kurtularak hastanede tedavi alınanların yakınlarının el-Arida Sınır Kapısı’nda bekleyişi sürüyor.

Tekne faciasından kurtulup Tartus’tan Trablusşam kentindeki hastaneye getirilenler arasında Lübnanlı 22 yaşındaki Dua Halid el Mevli de bulunuyor.

Tedavi gördüğü hastanede konuşan Mevli, Avrupa’ya ulaşma hedefiyle yola çıktıkları teknede en az 150 kişinin bulunduğunu, 90’dan fazla kişinin teknenin batmasından sonra öldüğünü söyledi.

picture 20220925 289 Life Haber Ajansı

Mevli, çok üzgün olduğunu ve iki aylık bebeğini kaybettiğini anlattı.

Hastane önünde bekleyen kadının kız kardeşi Kevser de Mevli ve eşinin deniz yolu ile tehlikeli bir yolculuğa çıkacaklarından habersiz olduklarını belirterek, “Henüz 3 aylık evli ve 2 aylık hamileydi. Karnındaki bebek öldü” diye konuştu.

Kevser, Mevli’nin eşinin de kurtulanlar arasında olduğunu ancak Suriye’den Lübnan’a geçerken sınırda soruşturma için emniyette bilgisine başvurulduğunu ve henüz serbest bırakılmadığını belirtti.

Tekne faciasında 94 kişi öldü

Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayır, 24 Eylül’de yaptığı açıklamada, düzensiz göçmenleri tekneye bindiren kaçakçının yolcu sayısını bilmediğini söylediğini aktarmıştı.

Hayır, şu ana kadar 94 kişinin cesedine ulaşıldığını ve 19 kişinin de kurtarıldığın bildirmişti.

Lübnan ordusundan bugün yapılan açıklamada da tekne faciasındaki olayla ilgili 2 zanlının yakalandığı kaydedilmişti.

Lübnan’ın kuzeyindeki Trablusşam kentinden 22 Eylül’de yola çıkan düzensiz göçmen teknesi batmıştı. Teknede, Lübnanlıların yanı sıra Suriyeli ve Filistinlilerin bulunduğu ifade edilmişti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.