Dolar 32,4570
Euro 34,8518
Altın 2.446,77
BİST 9.885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Suriye, İsrail’in Yeni Füze Saldırısını Bildirdi

Suriye, İsrail’in Yeni Füze Saldırısını Bildirdi
20 Aralık 2022 23:23
126

Şam’ın güneyindeki saldırılarda 2 kişi yaralandı…

Devlet haber ajansı SANA Salı günü erken saatlerde İsrail ordusunu suçlayarak, çok sayıda füzenin Suriye başkentinin çevresini hedef aldığını söyledi.

SANA’nın askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, işgal altındaki Golan Tepeleri’nden bir dizi füze atıldı. Saldırı yerel saatle 12:30’da gerçekleşti. Ajans, Suriye hava savunmasının etkinleştirilmesine rağmen, saldırının “bir miktar maddi hasara” neden olduğunu ve iki Suriye askerinin yaralandığını da sözlerine ekledi.

Yerden gelen doğrulanmamış raporlar, Şam Uluslararası Havalimanı’nda ve Şam’ın tam güneyinde, yakındaki Seyyide Zeynep kasabasında patlamalar olduğundan söz etti.

İsrail hükümeti füze saldırısı hakkında yorum yapmazken, Celile sakinleri sosyal medyada saldırı sırasında savaş uçaklarının havadan uçtuğunun duyulduğu videolar yayınladı.

Salı günkü saldırı, Kasım ayı ortasında Humus yakınlarındaki Şayrat askeri havaalanına düzenlenen ve en az iki askerin öldürüldüğü bombalı saldırıdan bu yana ilk büyük füze saldırısı oldu . Üssün, Şam’ın çeşitli cihatçı gruplara ve İslam Devleti (İD, eski adı IŞİD) teröristlerine karşı savaşmasına yardım eden İran güçleri tarafından kullanıldığı söylendi.

İsrail, İran’a karşı önleyici bir kendini savunma hakkına atıfta bulunarak, 2011’den bu yana Suriye’ye karşı “yüzlerce” bombalama ve füze saldırısı gerçekleştirdi. ülke dışındaki operasyonları tartışmama politikası. Suriye, egemenliğinin ihlali olarak grevleri protesto etti, ancak boşuna.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.