Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C

Suudi Arabistan’daki Süper Kupa’da Kriz

Suudi Arabistan’daki Süper Kupa’da Kriz
29 Aralık 2023 21:36
1.107

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan’da yaşanan kriz sonrası başlayamadı. Galatasaray ve Fenerbahçe kafileleri, maça az bir süre kalmasına rağmen kamp yaptıkları otellerden henüz ayrılmadı.

Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda bu akşam TSİ 20.45’te 2023 Turkcell Süper Kupa’da karşı karşıya gelecekti.

Kupa maçı öncesi kriz yaşanıyor. Süper Kupa finalinin başlamasına kısa bir süre kala takımlar henüz maçın oynanacağı Al-Awwal Park’a gelmedi.
Suudi yetkililer, Galatasaray ile Fenerbahçe’ye Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkılmasına izin vermedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe, Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkılmasına izin verilmezse maça çıkmayacaklarını belirtiller.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tartışmalı konularla ilgili toplantı yapıyor.

Futbolculara maçın oynanmayacağı tebliğ edildi, malzemeciler ve taraftarlar stattan ayrıldı

Öte yandan Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı da tebliğ edildi. Süper Kupa finali için stadyumda bulunan, Galatasaray’ın malzemecileri stattan ayrıldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları da Al-Awwal Park’tan ayrıldı.

TFF: Türk Bayrağımız huzurunda İstiklal Marşımız okunacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesi, “Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz” açıklaması yapmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.