Dolar 32,2648
Euro 34,7900
Altın 2.407,99
BİST 10.347,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Tahran Hamas’ın İsrail Saldırısını Övdü

Tahran Hamas’ın İsrail Saldırısını Övdü
7 Ekim 2023 23:20
955

Üst düzey bir İranlı askeri yetkili Hamas’ın ‘El Aksa Fırtınası’ operasyonuna destek verdi…

İran’ın yarı resmi haber kuruluşu ISNA’ya göre İran Dini Lideri Ali Hamaney’in üst düzey bir danışmanı Cumartesi günü İsrail topraklarına sürpriz bir saldırı düzenleyen Filistinli militanlara “tebriklerini” sundu.

Haber kaynağına göre Tümgeneral Yahya Rahim Safevi “Filistinli savaşçıları kutluyoruz” dedi ve Tahran’ın “Filistin ve Kutsal Kudüs’ün kurtuluşuna kadar onların yanında duracağı” sözünü verdi.

İran’ın başkenti Tahran’da Cumartesi günü düzenlenen 6. Uluslararası Filistinli Çocuk ve Gençlerle Dayanışma Konferansı’nda konuşan Safavi ayrıca “El Aksa Fırtınası operasyonunu destekliyoruz” dedi.

Bu yorumlar Hamas militanlarının Cumartesi günü erken saatlerde İsrail topraklarına girerek ülkenin güneyindeki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiklerinin bildirilmesinin ardından geldi. Bazı İsrail vatandaşlarının ve askerlerinin esir alındığı da gelen haberler arasında.

İsrailli yetkililer, son yıllarda istikrarsız bölgedeki en büyük ölçekli saldırılardan biri olan bu olayda Yahudi devletine 2,000’den fazla roket atıldığını söyledi. İlk tahminler 500’den fazla kişinin İsrail hastanelerine tedavi için başvurduğunu ve 22 kişinin öldüğünü gösteriyor. İsrail ordusu Gazze’de misilleme saldırılarına başladı.

Reuters’in İran devlet televizyonuna dayandırdığı haberine göre, bazı İranlı milletvekilleri Cumartesi günü Hamas’ın saldırısına yerlerinden kalkıp “İsrail’e ölüm” ve “Filistin muzafferdir, İsrail yok edilecektir” sloganları atarak tepki gösterdi.

İran uzun zamandır Filistinli militan gruba, İsrail’e karşı ortak düşmanlık nedeniyle, kamuoyu önünde destek veriyor. İran’ın Hamas’a mali ve siyasi desteğin yanı sıra İsrail topraklarının derinliklerini vurabilecek uzun menzilli silahlardan oluşan cephaneliğini güçlendirmek için silah ve teknoloji sağladığı iddia ediliyor.

İran Hamas’a verdiği desteğin niteliğini doğrudan açıklamamıştır. İsrail istihbaratı, grubun İsrail’de gerçekleştirdiği önceki saldırıların İran’ın bilgisi ya da dahli olmadan gerçekleştiğini tespit etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.