Dolar 32,3892
Euro 34,7881
Altın 2.438,91
BİST 10.003,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 17°C

Tahran: İran Boru Hattı Patlamalarının Arkasında İsrail Var

Tahran: İran Boru Hattı Patlamalarının Arkasında İsrail Var
22 Şubat 2024 01:45
4.629

İran Petrol Bakanı, sabotajın doğal gaz arzını kesintiye uğratmayı amaçladığını söyledi…

İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanı Cevad Owji, geçen hafta İran’ın iki doğal gaz boru hattında meydana gelen patlamaların İsrail’in bir komplosunun sonucu olduğunu söyledi.

İranlı yetkililere göre, ikiz patlamalar merkezdeki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti ile güneydeki Fars eyaletinde meydana geldi. Yetkililer olayları sabotaj olarak nitelendirdi.

Washington Post’un aktardığına göre Owji Çarşamba günü yaptığı açıklamada “gaz boru hattındaki patlama bir İsrail komplosuydu” dedi. “Düşman, vilayetlerdeki gaz hizmetini bozmayı ve insanların gaz dağıtımını riske atmayı amaçlıyordu.”

İsrail iddialar hakkında yorum yapmadı. Yahudi devleti yurtdışındaki operasyonlarını nadiren kabul ediyor ve İran’ı kendisine karşı saldırılar düzenlemek için Hamas ve bölgedeki diğer militan İslamcı grupları kullanmakla suçluyor.

Başbakan Benjamin Netanyahu geçtiğimiz ay gazetecilere yaptığı açıklamada İsrail’in İslam Cumhuriyetine ve onun “vekillerine” “saldırdığını” söyledi.

Tahran, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği ve yaklaşık 1.200 kişinin ölümüne yol açan ve İsrail’in Gazze’de devam eden operasyonuna neden olan ölümcül saldırıda herhangi bir dahli olduğunu reddetti. Ancak İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi, İsrail’e yapılan saldırıyı “Filistin ulusunun meşru savunması” olarak onayladı ve Filistin davasına destek vermeye devam edeceği sözünü verdi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.