Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu Toplandı
17 Ocak 2023 18:55
105

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Meclis Başkanvekili Adan , üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, “memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam” konusunda yaptığı konuşmada, devlet memurlarının ekonomik sorunları çözülemediği için memurların ne işinde ne de hayatında mutlu olduğunu söyledi.

Devlet hastanelerinde yoğunluk ve doktor yetersizliği sebebiyle randevu sıkıntısı yaşandığını savunan Beyaz, “Sağlıkta reform yaptığınızı söyleyen sizler, 20 yıllık iktidarınızda neredeyse sağlıkta çöküşün mimarları oldunuz.” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, tütün üreticilerinin hakkının çalındığını, bir kilogram tütünün maliyeti 85 TL iken toptancıların 55 liradan almak istediğini belirterek bu duruma engel olunması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığına çağrıda bulundu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, hedeflerinin enerjide tam bağımsız Türkiye olduğunu ifade ederek “Dünya genelinde 100’den fazla ülkede bu işleri yapan küresel bir firma, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının yaptığı bu rezervi doğruladı. Tüm dünyayı inandırdık, sadece bizim muhalefeti inandıramadık.” dedi.

“Karadeniz gazını yabancı ortakların çıkaracağı” yönündeki iddialar olduğunu anlatan Çolakoğlu, “Sakarya Gaz Sahası’nda, Zonguldak açıklarında 710 milyar metreküplük gazı tamamıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza bağlı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ekipleri çıkaracak. Türkiye’nin yerli gazını bizim insanımız çıkaracak ve bizim insanımız kullanacak.” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.