Dolar 32,5161
Euro 34,7218
Altın 2.501,57
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 29°C

TBMM Personeli, Elbistan’da Depremzedelere Sıcak Yemek Yapıyor

TBMM Personeli, Elbistan’da Depremzedelere Sıcak Yemek Yapıyor
19 Şubat 2023 15:55
162

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Elbistan ilçesine gelen TBMM personeli, kurdukları sahra mutfağında her gün 2 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek veriyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerden ikincisinin merkez üssü Elbistan’da evleri zarar görenlerden ilçede kalanlar yaşamlarını kurulan çadır kentlerde sürdürmeye çalışıyor.

1 2 Life Haber Ajansı
2 2 Life Haber Ajansı
3 2 Life Haber Ajansı
4 1 Life Haber Ajansı
5 2 Life Haber Ajansı
6 2 Life Haber Ajansı
7 1 Life Haber Ajansı
8 3 Life Haber Ajansı
9 1 Life Haber Ajansı

Depremin hemen ardından Elbistan’a gelen gönüllü ekipler, ilk zamanlar arama kurtarma çalışmalarına katılırken, bu çalışmaların sona ermesinin ardından kurdukları sahra mutfağında yemek ihtiyacını gideriyor.

Afet sonrası bölgeye gelen Meclisin birçok biriminde görevli gönüllüler de depremzedelere yemek ve çay ikramında bulunuyor, Mecliste toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

TBMM Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Kamil Polat, AA muhabirine, depremin ilk anında bölgeye 80 kişilik gönüllü grubuyla geldiklerini, gelen grubun bir kısmının enkaz kurtarma çalışmalarına katıldığını, 30 kişilik grubun ise yemek hizmeti verdiğini söyledi.

Sahra mutfaklarının sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar hizmet verdiğini belirten Polat, “Buradaki vatandaşlarımızın yaralarına bir merhem olduysak ne mutlu bize. TBMM çok kutsal bir yer. Türk milleti için buradayız. 2 bin kişiye sabah kahvaltısının yanı sıra öğle ve akşam yemeği veriyoruz. Çay kazanlarımızdan günlük 6 bin çay tüketiliyor. Milletimiz için buradayız. Vatandaşlarımız devletin burada olduğunu görünce mutlu oluyor.” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un kendilerine büyük destek verdiğini anlatan Polat, ilçeye gelen Şentop’un aşevini de ziyaret ederek hem çalışanlar hem de depremzedeler ile biraya geldiğini ifade etti.

Polat, mutfaklarında özenle hazırlanan yemekleri depremzedelerin yanı sıra bölgede görev yapan polis, Mehmetçik, güvenlik korucuları ve gönüllü gruplara da ikram ettiklerini dile getirdi.

Mutfaklarına gelen depremzedelerin “Devletimiz burada, hepinizden Allah razı olsun” dediğini aktaran Polat, deprem bölgesinden uzun süre ayrılmayacaklarını kaydetti.

TBMM Şef Garsonu Murat Omaç ise tüm personelin deprem bölgesine gönüllü geldiğini vurguladı.

Ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini aktaran Omaç, “Gerekirse 3 ay, 5 ay kalmaya hepimiz gönüllüyüz. Bugüne kadar böyle bir dua almadım. Böyle bir acıyı görmedim. Elimizden gelirse gitmemeyi de düşünüyoruz. Sonuna kadar buradayız.” diye konuştu.

Öte yandan, TBMM’nin başlattığı ayni yardım kampanyası çerçevesinde daha önce deprem bölgesine gönderilen yardım malzemelerine ek olarak, Meclis personelinin tedarik ettiği mutfak, gıda, kıyafet ve hijyen malzemeleri, jeneratör ve portatif tuvaletlerin bulunduğu tır bölgeye ulaştı, yardımlar depremzedelere dağıtıldı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.