Dolar 32,5392
Euro 34,8728
Altın 2.432,00
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Tehlikeli Kimyasallar Taşıyan Tren Raydan Çıktı

Tehlikeli Kimyasallar Taşıyan Tren Raydan Çıktı
5 Şubat 2023 17:31
171

Ohio eyaletinde 50 vagon raydan çıktı ve büyük bir yangın başladı…

Cuma günü geç saatlerde ABD’nin Ohio eyaletinde kimyasal maddeler taşıyan bir tren raydan çıkarak büyük bir yangına neden oldu ve bölge sakinlerinin tahliyesini tetikledi.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 140 vagonluk trenden yaklaşık 50 vagonun Pennsylvania eyalet sınırına yakın Doğu Filistin köyünde raydan çıktığını söyledi.

Raydan çıkma sonucu herhangi bir ölüm veya yaralanma bildirilmedi, ancak bölgede Cumartesi gününe kadar yanmaya devam eden büyük bir yangın çıktı.

NTSB yönetim kurulu üyesi Michael Graham, Aktif bir yangın sahnesi dedi. Basında çıkan haberlere göre, Cumartesi günü kaza mahallinde çok sayıda patlama sesi duyuldu.

Doğu Filistin’deki itfaiyeciler, talihsiz tren diğer şeylerin yanı sıra kimyasal maddeler taşıdığı için tehlikeli maddelerle çalışmaya zorlandı.

NTSB’ye göre, raydan çıkan arabalardan on tanesi, sıhhi tesisat boruları ve diğer plastik ürünler yapmak için kullanılan renksiz bir gaz olan vinil klorür taşıyan beşi de dahil olmak üzere tehlikeli maddeler içeriyordu. ABD Ulusal Kanser Enstitüsü, vinil klorüre maruz kalmanın çeşitli kanser türleri riskiyle ilişkili olduğu konusunda uyarıyor.

NTSB, şimdiye kadar, patlamaları önlemek için tren vagonlarına kurulan özel basınç tahliye cihazları aracılığıyla yalnızca az miktarda vinil klorür salındığını söyledi.

Ohio Çevre Koruma Ajansı CNN’e Cumartesi akşamı itibariyle kazanın etrafındaki alanda herhangi bir tehlikeli düzeyde hava kirliliği keşfetmediğini söyledi. Ajans, uzmanların gerektiği sürece tesiste kalacağına dair güvence verdi.

Büyük yangın ve kimyasal patlama tehdidi, yerel yetkililerin olay mahallinin 1 mil (1,6 km) yakınında yaşayan sakinleri tahliye emri vermesine neden oldu. Doğu Filistin nüfusunun kabaca yarısı olan yaklaşık 2.000 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve geri kalan sakinlere evlerinde kalmaları söylendi.

Şu anda raydan çıkma nedenlerinin belirlenmesi için soruşturma sürüyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.