Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 21°C
Paz 20°C
Pts 25°C

Teknoparklardan Deprem Bölgesine Destek

Teknoparklardan Deprem Bölgesine Destek
6 Mart 2023 20:46
170

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, depremin hemen ardından sanayiciler ile deprem bölgesi arasında yardım koridoru oluşturdu. Üretim, tedarik, lojistik ve dağıtım temelli yardım koridoru, AFAD ve Türk Kızılay ile koordineli bir şekilde çalışıyor ve öncelikli ihtiyaç listesinde yer alan ürünlerin afetzedelere ulaştırılmasında önemli bir rol oynuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda kurulan kriz merkezi, bu yardım koridoru ile sanayicilerin yanı sıra Türkiye’nin yüksek teknolojili ürünlerini geliştiren Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin yardımlarını da bölgeye sevk ediyor. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan tüm Teknoparklar, kriz merkezine gelen talepler doğrultusunda harekete geçti. Teknoparklar, ihtiyaç listesinde yer alan taşınabilir şarj cihazlarını depremzedelere ulaştırdı.

EKİPLERE DE DAĞITILDI

Özellikle cep telefonlarını şarj etmekte kullanılan 32 bin güç kaynağı gönüllüler aracılığıyla dağıtıldı. Ağırlıklı olarak çadırlarda kalan depremzedelerin, taşınabilir şarj cihazlarına erişimi sağlandı. Depremzedelerin yanı sıra bölgede enkaz kaldırma ekipleriyle yardım gönüllüleri, güvenlik güçleri ve sağlık personeline de bu dağıtımdan yararlandı.

MEZRALARA KADAR GİTTİLER

Kriz merkezinin yönlendirmesiyle ilk olarak Kahramanmaras¸, Hatay ve Adıyaman şehir merkezlerine sevkiyat yapıldı. Taşınabilir şarj cihazları, gönüllüler aracılığıyla İslahiye, Nurdagˆı, Elbistan gibi ilçeler ile ulaşılması zor olan köylere, mezralara kadar ihtiyaç duyan birçok kişiye ulaştırıldı.

GÖNÜLLÜLER ULAŞTIRDI

Teknoloji tabanlı kampanya gönüllü olarak katılan Yavuz Yiğit, afetin ilk anlarında başlayan enerji ihtiyacını gidermek amacıyla başlatılan yardım faaliyete destek verdiklerini belirterek güç kaynaklarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda peyderpey bölgeye ulaştırdıklarını söyledi. Şarj cihazlarının temin edilmeye başlamasıyla hızla dağıtımlarını yaptıklarını kaydeden Yiğit, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile teknoparklara destekleri nedeniyle teşekkür etti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.